Svenska
Blog

Mina första dagar med Minecraft

Skrivet av M_Balzary den 27 oktober 2011 kl 00:44

Yes, då har Notch lurat in ytterligare en person till sitt "spel" eller vad man nu kan kalla det, nämligen mig. Jag har köpt minecraft, inte bara en, utan två gånger!


Det började med att jag kollade runt på android market och såg att minecraft fanns där. 30 sekunder senare hade jag laddat ner demoversionen och tog mina första steg i minecraftlekstugan. Jag kände efter 5 minuters lekande att demoversionen inte skulle räcka, så jag pungade upp och köpte fullversionen "Minecraft Pocket Edition". Pocket edition är en otroligt simpel version av minecraft. Man kan enklast beskriva det som en nedbantad "creative mode". Otroligt simpelt att förstå sig på och extremt beroendeframkallande. Jag har hunnit bygga en underjordisk stad (med tillhörande växthus) samt lite enkla hus (ett hus ser ut som en dinosaurie). Det var länge sen jag använde mobilen så mycket som jag har gjort de här dagarna.

Minecraft Pocket Edition gav mig såklart mersmak. Så jag köpte även minecraft till datorn. Jag körde ubuntu, men där fungerade spelet helt värdelöst som bäst. Så jag formaterade hårddisken och installerade Windows Vista istället (Nej, jag gjorde det inte bara för minecraft, jag har tänkt göra det länge men det var minecraft som fick mig att ta tummen ur röven). Precis som förmodligen väldigt många nybörjare så klarade jag mig knappt genom första natten, men jag klarade mig faktiskt (med en puls på ca 400). Jag börjar sakta men säkert lära mig att göra spadar, yxor, svärt och liknande redskap. Jag gör mitt bästa, även om jag kollar upp relativt mycket på nätet xD.

Och nu är det natt igen, vilket betyder att jag bygger in mig i ett litet fort :D Men nu ska jag sluta spela minecraft och börja spela Back to the Future istället. Alla fem episoder kostar ju ca 90 kr på steam :D (Den enda fördelen med windows är att man kan spela på det). Anywho, I'm off, pöss!

HQ