Svenska
Blog

Tragedi inom spel?

En tanke slog mig precis. Som ni kan läsa i rubriken så handlar det om tragik i spel. Jag har inte tänkt igenom detta så noga så ni får ha överseende om bloggen inte blir bra.

Tragedier, en filmgenre som är omtyckt av många, medans andra inte alls förstår varför man skulle vilja bli ledsen frivilligt. Begreppet tragedi kan ses olika från person till person. Vissa saker som får den ena att gråta floder kanske inte berör en annan person alls. Men nu: till saken!

Varför finns inte denna genren inom spel? Spel som finns bara för att man ska bli ledsen? Klart det kan ses som ganska poänglöst, men har spelet en bra story och ett bra upplägg så skulle jag gärna spela det. Visst finns det spel som har tragiska moment i sig, som t.ex. Final Fantasy VII (Ni som har spelat det vet vad jag pratar om) men det finns inga spel som fokuserar på tragedin! Tragedi i spel är alltid bara ett litet inslag i spelet.

Jag vet inte varför jag kom att tänka på det här. Det kanske t.o.m finns såna här spel, men det är i så fall inte nåt jag har hört talas om.

HQ