Svenska
Blog
Överskattade spel?!

Överskattade spel?!

Skrivet av M_Balzary den 30 augusti 2007 kl 22:39

Överskattning, djävulens påfund eller en nyttig "uppfinning"?


Du kommer med största sannolikhet kunna fråga 10 personer om vilket spel dom tycker är mest överskattade, och få likadana svar från alla 10. Enligt mig är Halo 2 väldigt överskattat, medans det är min flera miljoner spelares favoritspel för att ta ett exempel.

Hur uppstår då detta fenomen? Jag tror att mycket handlar om helt vanlig svensk avundsjuka. MS-fanboys tycker att MGS är överskattat och Sony-fanboys tycker att Halo är överskattat. Det beror nog på att det spelet inte kommer till "deras" konsol. Det tror jag är en av anledningarna.


En annan som jag tror är att man inte ens har spelat spelet i fråga. Vi kan ta det mest "hatade" spelet som exempel. World of Warcraft. Om man frågar ett helt spelforum så blir det ungefär halva som hatar det och andra halvan älskar det. Om man sen går vidare i samma undersökning och frågar dom som hatar det, om dom, ens spelat spelet, kommer du få se att majoriteten inte ens spelat det.

Finns det egentligen nåt som heter överskattning? Eller är det helt enkelt bara en personlig åsikt? Det finns ju alltid några som gillar spelet/filmen i fråga. Jag har helt enkelt gett upp det där med överskattade spel, jag säger helt enkelt att jag inte har spelat det, eller att jag inte tycker om det för att... och så förklarar jag. Dock så är det lätt att ta till ordet överskattat om man inte orkar ta en diskussion. Men om ni är riktiga spelnördar så säger ni aldrig nej till en spel diskussion ;)


P.S. I KOMMENTARERNA VILL JAG HELST INTE HA EN LÅNG LISTA P VILKA SPEL NI TYCKER ÄR ÖVERSKATTADE. OM NI INTE GER EN BRA FÖRKLARING TILL VARFÖR NI TYCKER DET


Dagens låt 30 augusti 2007
Neil Young - Rockin in the Freeworld

HQ