Svenska
Blog
Buckethead - In Search of the...

Buckethead - In Search of the...

Skrivet av M_Balzary den 9 november 2007 kl 14:45

13 (!) stycken skivor innehåller detta mästerverk, en skiva för varje bokstav i namnet; I, N, S, E, A... ja, ni hajar poängen.. 13 skivor, ingen låter riktigt likt den andra, bortsett från en sak.. nämligen det konstanta shreddandet på gitarren. Även kallat gitarrunk!


Det hörs att det inte är någon mindre än buckethead som spelar, han har ett speciellt sound, som återkommer hela tiden, under dessa många timmars lyssning. Ja, ni hörde rätt, många timmar. Det är trots allt mellan 6-9 låtar på varje skiva. Alla utom den sista skivan "E" där det bara är en enda låt, den låten är dock 45 minuter lång.


Buckethead är som alla vet, en riktigt skillad shreddare. Det låter inte alltid bra, men fort går det. Ingen skillnad i In Search Of The, ibland går det jävligt fort, och låter som crap. Ibland går det dock jävligt fort, men låter bra. Ja, fort går det mer eller mindre hela tiden. Jordan är ingenting jämföt med vissa av de här låtarna.


Nu till de negativa delarna med deta mästerverk, för ett mästerverk är det, tro inget annat.. Ibland blir det för mycket... Ett 14 minuter långt gitarrsolo kan bli lite segt i längden, även om det låter bra.


Jadu.. betyget då..


det blir väl en 8/10 skulle jag nog säga ^^

HQ