Svenska
Blog

Halo och Castlevania + xbox originals

Skrivet av M_Balzary den 5 december 2007 kl 21:56

Idag på lunchen gick jag ner till EB Games i Jakobsberg, jag gick direkt till xbox 360-avdelningen och kollade på lite spel. Jag hade 300 kronor att handla för, jag fastnade för två grejer, jag hade bara råd med en.

Den ena var xbox live guld, i tre månader för 229 kronor.
Det andra var 2100 xbox live points för 299 kronor.

Jag hade riktigt svårt att bestämma mig. Xbox live guld vill jag så klart ha för att kunna spela online med folk. Dock så blev jag riktigt sugen på Halo när det släpptes på xbox live marketplace igår. Jag har redan halo på PC, men vill ha det på boxen också så jag kan lira co-op, det är riktigt kul.

Halo or online gaming? that is the question.

Jag stod säkert i tio minuter och vägde fördelar mot nackdelar. Till slut kunde jag bestämma mig, och tog Xbox live points. Mitt Halo-sug blev för stort.

Till spelet då, Halo, är som ni alla vet, första delen i den så kallade "avslutade" triologin med Master Chief i huvudrollen. Världens mest irriterande fiende är även med i Halo-spelen: The Flood.. jag har en blogg om dom här på siten. Det finns några minus med detta halo, som det gör med alla spel. Det här känns lite buggigt, många stora framedrops, ibland är det nere i kanske 10 fps, då går det segt som bara den. Ibland hackar spelet till också, vilket kan vara oerhört störande när man är mitt uppe i en eldstrid på heroic eller legendary. Jag spelade även lite slayer på splitscreen med min tjej. Där kunde bilden frysa till ibland i ½ sekund. Det är irriterande. Jag hoppas att dom fixar det med en uppdatering, annars får ni lira Single Player så länge, för det är riktigt underbart.
Halo: Combat Evolved får en stark 8 av mig

Xbox originals tror jag är det bästa som någonsin hänt på xbox liva marketplace. Det är underbart att kunna köpa massa spel man har missat. Farenheit, psychonauts bl.a. 1200 MS-points kostar xbox originals. Något jag stör mig på med xbox originals, är att det är en "direktkonvertering" av originalspelet. Det är inget extra, inga achievments, inga tillagda spellägen (Online på Halo skulle vara underbart) men i det stora hela är jag väldigt nöjd med den tjänsten.

2100 - 1200 = 900

Jag hade 900 poäng kvar efteråt. Och då kommer jag till nästa del i bloggtiteln. Nämligen Castlevania. Castlevania Symphony of the Night köpte jag för 800 poäng. Oerhört prisvärt spel som ingen borde missa. underbar musik innehåller spelet också. Det finns en oerhörd bra sak med Castlevania SotN, nämligen att man kan spela både med originalgrafiken, och lite upphottad grafik. För er som vill vara lite retro kan ni enkelt gå in i options och ändra till "original graphics". Men för er som aldrig har spelat spelet förr kanske vill ha lite modernare grafik, ni kör helt enkelt kvar på den nyare grafiken.
Ni som inte har det: KÖP
Castlevania: Symphony of the Night får en stark 7 av mig

HQ