Svenska
Blog

Vad är egentligen musik?

Skrivet av M_Balzary den 7 mars 2008 kl 16:43

Är musik allt man kan lyssna på? Är musik endast vissa "musikstilar" existerar begreppet musik ö.h.t?

Alla tycker såklart helt olika i detta sammanhang. Vissa tycker att det är musik så länge det är gjort på riktiga instrument och en sångare. Andra tycker att musik är sånt som endast är gjort med hjälp av en dator och andra (stackars satar) tycker inte att musik är nåt att ha. Jag tillhör en grupp av människor som inte tycker det ska få kallas musik om man inte får en alldeles speciell känsla när man lyssnar.

"Musik är en känsla, inget man kan ta på." Så skulle jag beskriva min syn på musik. Det är klart att det finns bra låtar också, men det är inte musik för mig. Musik ska frambringa en viss känsla. Det kan vara olika känslor beroende på vilken låt. En viss känsla ska dock fram för att jag ska räkna det som musik.

Nu känns det som att jag borde förklara det här inlägget lite innan ni hänger mig. Jag kan såklart inte säga att all annan musik inte ska få kallas musik. Vad jag menar är att den musik jag kallar musik inte spelar i samma liga som det mesta andra. Hade det funnits ett starkare ord än musik så hade jag kallat "min" musik för det starkare ordet och det andra för musik.

Aja, spelar roll, jag kommer att bli lynchad för det här inlägget, but who cares.

Dagens Låt 7 mars 2008
Eric Clapton - Tears in Heaven

HQ