Svenska
Blog
Mina tankar om Prey. Demot

Mina tankar om Prey. Demot

Skrivet av mongwai den 28 april 2017 kl 14:01

Så jag har testat Prey demot och det är mixade känslor om Prey är värt att köpa eller inte.
Prey känns som ett försök att återskapa en Bioshock klon och det var många delar utav spelet som skapade en liten nostalgikänsla inombords.

Jag gillar konceptet och jag gillar Rymden. Fienderna känns nyskapande, intressanta och ibland skiter man nästan på sig när du går in i ett tyst rum och inser att det finns 4 aliens just några meter ifrån dig.
Gillar också när man går in i ett rum och ser 2 Aliens som tänker: Oh shit !!.
De förvandlar sig till ett föremål och försöker sen gömma sig som en stol, men de enda stolarna som lägger sig på golvet är dem.
Trodde de inte att jag såg dem?

Vapnen känns också ganska nyskapande. Såsom silikonvapnet som kan frysa fiender som kan underlätta en hel del att rädda dig ur tuffa situationer och vapnet är inte det lättaste att använda, då fienderna rör sig och hoppar runt hela tiden.

Jag gillar de första minutrarna i spelet och det chockade mig ganska mycket då jag inte insåg på direkten vart jag var, när jag trodde jag var någon helt annanstans.
Demot låter dig inte direkt spela vidare i storyn särskilt långt utan ger dig mer friatyglar att utforska en liten omgivning. Jag kom ganska snabbt fram till den slutstationen då jag inte kunde spela vidare storyn.

Musiken i spelet är något som irriterar mig mest av något annat spel som jag tidigare har spelat.
Det känns som att du har köpt ett DJ-bås till din 4 åriga son och han har börjat med sin helt första mix tape. Det låter skit i mina öron helt ärligt !! Bara irriterande och jag vet inte om det ska skapa en känsla av skräck eller panik. För mig så skapar det bara irritation, typ en gaffel som repas mot en tallrik.
Det var flera gånger i Dermot som jag hade lust att stänga av musiken i spelet då det var så irriterande.

Jag vet inte om detta spel kommer att bli fantastiskt eller en besvikelse om jag ska vara helt ärlig.
Om Dermot hade varit längre och låtit mig fortsatt på huvudstoryn så hade jag kanske varit säkrare med mitt beslut.

Tror jag inte kommer att köpa detta då det inte kändes fantastiskt och passade inte helt i min smak.

Vad tycker du ? Har du provat eller ska du köpa spelet?

HQ

Spelbutiken - Battlefield 1 problem

Skrivet av mongwai den 23 oktober 2016 kl 18:21

Hej

Jag köpte idag Battlefield 1 ifrån spelbutiken och jag betalade med kort och det stod att det skulle ta någon timme för mig att få denna kod skickad till min mail.
Kom den? Nepp.
Efter flera timmar så har jag kollat min mail, skräpkorg och papperskorg men inget ifrån spelbutiken med min kod.
Jag sitter med gmail så jag tänkte att det var själva mailen som blockerade dem, men kan inte hitta något ifrån dem och alla andra meddelanden ifrån spelbutiken verkar hamna i min inkorg. Då ska det inte vara några problem känner jag.
Sen så kollade jag min profil under nedladdningar och inget fanns där heller. Under mina beställningar så finns det inget heller och jag börjar bli fundersam om mitt köp verkligen gick igenom?
Så jag ser att spelet fortfarande ligger i kundvagnen och tänker direkt, vänta nu, ska inte denna vara tom? Alla andra sidor har ju så efter varje lyckat köp. Om jag nu genomför köpet så borde den vara tom och jag borde få ett tack meddelande för mitt köp via eposten?

Jag väntar ett bra tag till och jag har fortfarande ingen kod eller meddelande.
Jag bestämmer mig att beställa igen och jag får samma problem igen. Ingen jävla kod och på deras hemsida så står det att det ska finnas under nedladdningar om några minuter.

Nu har jag tröttnat på skiten och bestämde mig för att kolla mitt kort så att det inte fanns för lite pengar och när jag loggade in så såg jag att de skulle dra pengar för två stycken battlefield 1 spel. Vad fan ??
Jag kollar om ångerrätten och då står det att det inte går att ändra sig om man köper en kod online blah blah men fan visst ska det göra det !! Då jag inte har fått min förbannade kod eller något bekräftelse brev my ass på mailen?
Kan inte ens se mina köp via min profil och då kan jag ju omöjligt ångra något....

Har skickat in meddelande till dem via mail, för att deras chat är stängd och det går inte att ringa supporten på en söndag.
Nu hoppas jag att de kan avbryta min order då jag gav dem orderrummet och angav att jag var villig att köpa den ena koden men fan inte två.
Har jag rätt att bestrida dem om de vägrar att avbryta mitt köp? För om de skickar min kod imorgon då är det ju någon jävel som skiter i mitt meddelande. Ska även ringa min bank och säga till dem att stoppa transaktionen för jag tänker inte betala något som jag inte får bekräftelse på för det känns bara som att de lurar dig på pengar.
Har någon haft liknande problem?

HQ
Mount and Blade 2 - Bannerlord

Mount and Blade 2 - Bannerlord

Skrivet av mongwai den 14 mars 2016 kl 16:17

För sex dagar sen så släpptes det ett klipp på lite gameplay för Mount and Blade 2 och jag måste säga att det ser snyggt ut !!
Bra grafik, förbättrade karaktärer, fint landskap och även kunna göra egna vapen.

Mount and Blade serien är nog en utav alla som jag har spenderat mest timmar på och jag hoppas verkligen att de lägger ned tid på detta spel, släpper uppdateringar och inte struntar i spelet efter ett tag. Det är nog det som har gjort att man har tappat suget på att fortsätta efter ett tag.
Istället har de släppt nya spel hela tiden och struntat i att fixa buggar som fortfarande finns kvar i spelen, förbättra gameplays är ett måste enligt mig och det enda som oroar mig inför Mount and Blade 2.

Men detta ser väldigt snygg ut och jag gillar det jag ser. Hoppas de har kvar giftemål och tagit en stor del utav det som finns på moddarna som underlättar rekrytering och bygget utav städer osv.

Länk på klippet.

https://www.youtube.com/watch?v=3P8AYtiaaFE

Håller tummarna på att spelet blir bra.

The Witcher 3 - längtar !

The Witcher 3 - längtar !

Skrivet av mongwai den 5 maj 2015 kl 18:29

Snart är väntar över !!
Är grymt sugen på The Witcher 3 och jag har försökt att undvika så många videos som möjligt om spelet, som kan innehålla spoilers då folk på tex youtube har fått hem en version.
Jag vill helst utforska, hitta saker själv och undvika att få så pass mycket information att spelkänslan försvinner.

Först och främst är jag ett stort fan utav spelserien och jag har redan spelat igenom de två tidigare spelen flera gånger, som jag har till dator.
Jag älskar världen, döda monster och fulingar som försöker tjäna pengar på olagliga saker som oftast kostar oskyldiga människor deras liv. Även att döda dryga personer som försöker få en normal blek levande man med kattögon att må dåligt !!

Tänkte nämna lite om vad jag tyckte var bra med de tidigare spelen.
Första spelet hade ett ganska dåligt stridssystem och hyfsad bra grafik. Det hade okej grafik.
Omgivningen, designen och framförallt musik var ändå magiskt. Första spelet kändes också mer intressantare, hade en intressantare handling än The Witcher 2, ändå om båda spelen är riktigt underhållande och bra!! Men det första lät spelare att påverka storyn mer än vad andra spelet.
Storyn i början av The Witcher 2 kändes ganska stelt, bra men stelt. Efter att man hade spelat 10 minuter utav spelet och flytt ifrån fängelset så skulle man döda ett havsmonster.
Coolt !! Hitta kungens mördare, okej !!
Det blev intressant när man kom till andra delen utav storyn och det var den bästa delen enligt mig. Tredje kändes kort och mer att utvecklarna bara vill få spelet över och undanstökat så de kan skapa 3an.
Bästa med The Witcher 2 var främst grafiken, omgivningen, stridssystemet och det gällde att kunna hoppa undan farliga attacker från fiender jämfört med ettan.
Hatar fortfarande tärningsspelet i spelserien!!
Jag hoppas att 3an har en intressantare story, helst 4a delar och att uppdragen skapar en visst bättre betydelse och som kan påverka storyn såsom i The Witcher 1.
Uppdragen i The Witcher 1 kändes som att de hade en betydelse jämfört med tvåan. I tvåan var det enda viktiga uppdraget utanför huvudstoryn, trollet. Ska vi döda trollet eller inte?
Resten var ganska meningslösa.
Hoppas ni förstår min poäng....

Till sist, ska bli VÄLDIGT intressant och se hur Aftonbladet spela kommer att ta The Witcher 3t och säkerligen såga sönder hela spelet. Sex, tuttar, sex och mera tuttar.
Att du blir tvungen att döda ett utrotningshotat stackars monster, som slet av småbarns huvud innan den åt upp dem. Att ni inte sjöng sånger tillsammans.
Även Geralts aptit av tjejer, den mansgrisen som gillar kvinnor <3

Är nästan till 100 % säker att spelet blir bra, ett betyg utav 8/10 siktar jag på eller bättre.
Funderar fortfarande på vilket format jag ska köpa spelet till. Om det ska bli till min dator som förmodligen bara klarar high, kanske ultra om jag har tur.
Annars får jag försöka köpa det till min playstation 4 och då får jag hyfsad grafik i alla fall.

Ha det bra.

Cities Skylines är bra !

Cities Skylines är bra !

Skrivet av mongwai den 1 april 2015 kl 21:39

Köpte spelet igår och har inte hunnit spelat genom spelet så jätte långt men hittils så är jag imponerad och nöjd över köpet på steam.
Runt 270 kr köpte jag för spelet och jag hade inte kollat på några klipp alls mer än 2 minuter kanske. Det tog mig inte lång tid att börja känna det suget som man får när man vill bara ha ett spel och bygga städer, fixa vägar och sen att ta hand om sin stad.
Jag gillade Tropico 3 men spelet kändes ganska ofärdigt, något fattades och man ville bara ha mer. Spelet är okej men ändå så fanns det irriterande saker som kunde få ens spel att sluta tvärt.

På tal om Cities Skylines så tog det mig 3 gånger att starta om första kartan innan jag förstod hur el och vatten fungerade. Då jag spenderade onödigt mycket pengar på sånt som gjorde att min byhåla skulle gå back efter bara 2 dagar. Lyckades också pumpa in bajsvatten i dricksvattnet, då jag inte kollade vart flodens strömriktning gick. Alla blev sjuka.
När jag väl fick kläm på de förbannade vattentornen och elen så kändes spelet flytande, fräscht, snyggt och jag är helt nöjd med mitt köp. Du kan påverka mycket med din stad såsom att döpa gator, göra parker, bygga industrier eller småföretag till dina invånare.

Det som förvånade mig mest i spelet som jag inte var beredd på, så var det husbyggandet. Jag var helt inställd på att man skulle få 3-4 val utav ett hus och senare klicka ut det på kartan och simsalabim så har 40 hus som ser likadana ut som alla tegelhus i London.
Nej, du drar istället ut ett område som du har markerat ut i enstaka rutor och antalet rutor spelar också roll för den design på huset kommer att bli. Det gör att staden känns mer verkligare.

Nu vill jag egentligen spela men jag har just nu hälsat på mina föräldrar över påsken. Så jag får spela någon gång nästa vecka.
För mig är spelet riktigt kul.

Vad tycker du om spelet?