Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

--- Korra: Book 4 Synopsis & Sneak Peek! ---

Skrivet av moviefreak den 29 september 2014 kl 23:01
This post is tagged as: Legend of Korra, Book 4, Balance

(Spoilers ohoy!)

Känns som att min blogg enbart består av Korra-bloggar numera. Jag ska försöka variera mig mer i bloggen, jag lovar. Det är hur som helst ingen hemlighet att jag älskar den här serien och gillar att hålla mig och andra fans uppdaterade. Så här kommer en till uppdatering!

Med bara fyra dagar kvar har IGN fått äran att dela med sig lite mer detaljer om vad tusan den fjärde säsongen kommer att handla om:

"In Book Three, Avatar Korra had to save the world and endured her most intense battle yet. Now broken and bruised, she begins a journey of self-discovery and survival in a new world where the strong prey upon the weak. When an aggressive military force rises up led by the power hungry Kuvira, the fate of the Earth Kingdom hangs in the balance and only the Avatar can set things right."

Det låter klassiskt synopsis-luddigt, men åtminstone bekräftas två saker: den skumma Zelda Williams-karaktären Kuvira kommer att axla skurkrollen. Det verkar som att hon mycket riktigt planerar att militarisera den idylliska fristaden Zaofu och dess tillgångar för att roffa åt sig makten om Ba Sing Sei. Det andra som bekräftas är att Korra kommer att gå sin egen väg för att läka sina psykiska och fysiska ärr.

Tydligen kommer hon att ha varit splittrad från både familj och vänner i tre, hela år. Var hon befinner sig exakt framgår inte, men i detta IGN-exklusiva klipp avslöjas fler detaljer om hur världen ser ut under hennes frånvaro:

Sneek-peak

Det verkar som att världen klarar sig överraskande bra utan Korras hjälp; andevärlden är inte längre ett problem för Republic City, som istället omfamnat den spirituella framväxten (framförallt med tanke på hur mycket de på turismen som andarna attraherat). Luftnationen visar sig mycket riktigt ha ersatt Korra i sina Avatar-uppdrag och det visar sig också att Jord-nationen är på bättringsvägen efter kaoset i Book 3. Vi får veta att den framgångsrika företagen Asami har lyckats länka ihop Jord-nationen och Republic City med moderniserade transportsträckor och vi får också veta att Jord-nationen fortsätter sin monarkiska tradition genom att försöka kröna ännu en odåga i den långa, kungliga linjen av odågor: prins Wu. Av klippet att döma, kan jag redan se varför Kuvira vill få bort honom och sina enorma ögonbryn ur bilden...

Hittills är det inte svårt att räkna ut att Korra kommer att återvända när hon behövs som mest, men till vilken grad och till vilket pris? Är förra säsongsfinalen en indikation på var hennes svåra resa slutar?

Den tredje oktober - om fyra dagar - kommer vi att få veta mer, så missa inte premiären!

Fortsatta ekonomiska bekymmer? Inte för denna andevänliga luffare!

--- Korra: BOOK 4-trailer är här! ---

Skrivet av moviefreak den 26 september 2014 kl 23:32
This post is tagged as: Legend of Korra, Book 4, Balance, Trailer, Nickelodeon, Korra

Rykande färsk trailer för den allra sista säsongen av Legend of Korra har anlänt. Äntligen! Kika på härligheten här nedan (spoiler-varning utfärdas):

Trailer

Först och främst: dayum! Mycket tycks förändrats sedan sist. 3 år har gått sedan Red Lotus terroriserade världen och fristaden Zaifou verkar ha militariserats ordentligt. Avatar-gänget verkar, tillsammans med luftbändarna och republiken, ha anslutit sig till metallbändarna - antagligen för att rensa upp det kritiska läget för Ba Sing Sei. Karaktärerna har skaffat sig nya, fräsiga frisyrer, mecha-dräkter och vingdräkter har tillkommit, Zelda Williams general ser som alltid väldigt lömsk ut och Korra verkar gå igenom en stor förändring i sitt liv.

Inte nog med att hon har klippt av sig sin ikoniska frissa, hon har även bytt nationalmundering och gör en svår resa som leder henne hela vägen till den legendariska Toph. Vad betyder allt detta?

Vem vet. Handlingen är fortfarande otydlig, men trailern lämnar ändå en väldigt ödesmättad känsla. Förändringarna, den hänförande animationen, den tunga stämningen och Zuckermans pampiga krigstrummor gör mig både exalterad och något nervös: något säger mig att mycket uppoffringar kommer att krävas för att återställa balansen i världen...

Vad tror ni? Vad tycker ni om trailern? Och vilka nya Varrick-upptåg hoppas ni se?

Legend of Knutna Nävar & Arga Blickar, säsong 4

--- Jag är manusförfattare ---

Skrivet av moviefreak den 23 september 2014 kl 22:02

Jag fick mitt finfina diplom och slutgiltiga examensbevis med posten häromdagen. Jag brydde mig inte om att de hade glömt sätta en apostrof i mitt namn eller att den ena kanten blev blöt i regnet; för äntligen kunde jag rama upp något med viss stolthet. Äntligen har jag uppfyllt något jag alltid har önskat göra. Äntligen kan jag stoltsera med en titel till den obligatoriska "What do you do?"-frågan.

Det känns skönt att säga så. Låter bra, också - "Jag är manusförfattare". Jag är glad över att ha uppfyllt en av många barndomsdrömmar. Min passion har alltid varit att skriva texter i alla dess former och efter fyra utbildningsår har jag inte bara lärt mig väldigt mycket om skapandeprocessen hos filmer och konsten att berätta en audiovisuell historia; jag har även lärt mig mycket om mig själv och vad jag vill i mitt liv.

Men vad innebär det då att vara manusförfattare, åtminstone i dagens filmindustri? Sanningen är att framtiden är ganska osäker för en manusförfattare, framförallt i det svenska filmklimatet. Det är helt enkelt svårt att göra sig en karriär av det och vi som studerade manus (för film, tv och radio) var medvetna om det. Ändå har jag hopp. Ingenting är omöjligt. Jag har exempelvis redan haft turen att skriva ett kort manus för ett medieföretag. Det är inte mycket, men det är ett litet steg framåt!

Ja, jag ville bara få ut det här. Kanske uppdaterar jag hur det går i framtiden. Det beror på: råkar jag mirakulöst bli nästa Terence Winter, kommer jag gladeligen meddela om mina framgångar. Råkar jag däremot bli nästa Damon Lindelof och råka knåpa ihop något som filmälskare i generationer kommer att såga för sina miljoner plotholes, kommer jag kanske gå under ett annat namn och servera piña coladas i någon karibisk ö.

Vem vet? Vi får helt enkelt se!

The Way of the Dude

--- Ny Korra-teaser! ---

Skrivet av moviefreak den 16 september 2014 kl 16:50
This post is tagged as: Legend of Korra, Book 4, Balance, Frisyr, Mr Smiley suger, Nickelodeon suger också

Det är mindre än tre veckor kvar till Legend of Korras sista säsong och ett officiellt klipp från Book 4 har äntligen dykt upp i Nicks streaming-sida.

Medan klippet i sig inte är jättespännande, visar det ändå att Korra fortfarande är rullstolsbunden och att Zaheers onda prägel fortfarande spökar hos henne. Detta indikerar helt klart på att Korra kommer att behöva bygga upp sig både fysiskt och mentalt för att möta det kaos som världen befinner sig i.

Måste säga att jag är lite förvånad över att det inte har dykt upp någon matigare trailer ännu. Inte ens en vag synopsis letade sig fram när producenterna väl annonserade säsongstiteln och dess premiärdatum. Detaljer kanske nystas upp så småningom och jag kanske bara är extremt otålig, men jag vill gärna se att man lägger mycket mer krut inför den sista säsongen. Det finns tid för det, ännu, så man hinner definitivt skapa ännu mer hype!

Något som Korra-skaparna troligen kommer att ägna sig åt under deras Comic Con-panel i New York den nionde oktober, en vecka efter att första avsnittet sänds. Detta blir förmdoligen den sista Korra-panelen.

I övriga nyheter så kommer Korra att klippa bort sin ikoniska frisyr. Inga uppseendeväckande nyheter, direkt. Jag vet. Men det indikerar åtminstone på att karaktären är redo att symboliskt lägga det förflutna bakom sig (eller något år det hållet) och vad är mer passande än att göra detta när serien lider mot sitt slut?

Kan även påminna om att alla Korra-säsonger ligger uppe hos Nickelodeons hemsida jag länkade innan och är ni inte bekanta med denna briljanta serie och föregångaren Last Airbender sedan tidigare, är det dags att göra det nu.

Who wears short short? She wears short short!

------ Korra Book 4 startar 3 OKTOBER ------

Skrivet av moviefreak den 11 september 2014 kl 13:26
This post is tagged as: Legend of Korra, Book 4, Balance, Premiär, Mr Smiley suger, Nickelodeon suger också

<< Förra Korra-uppdateringen

Ja, ni läste rätt: den sista säsongen av Legend of Korra kommer att sändas nu den tredje oktober och kommer att gå under namnet "Balance". Säsongen kommer att bestå av 13 avsnitt och sändas på Nick.com & Nick-appen varje fredag, precis som förr.

Med andra ord: vi kommer att få vänta mindre än en månad på att få se hur Korra kommer att återhämta sig efter de traumatiska händelserna i Book 3, vad Ba Sing Seis öde ser ut, hur lömsk Zelda Williams-karaktären kommer att vara och hur världen kommer att sättas i balans igen. Mer än så vet vi inte för tillfället, men räkna med att få se en trailer och andra teasers inom kort. Dessutom anländer det officiella Korra-spelet den 21 oktober och Book 3 släpps på Blu-ray den 3 december!

En del av mig är exalterad och överlycklig över att säsong 4 står precis bakom hörnet, men en annan del av mig är lite ledsen att serien plötsligt tar slut så snabbt. Jag kan inte skaka av mig känslan att Nickelodeon bara vill göra sig av med Legend of Korra så snabbt som möjligt, men åtminstone bygger de hype kring finalen.

Hur redo är du inför Book 4: Balance?

Korra... den sista avataren?

(Bildkälla)

BETA +