Svenska
Blog

Gourmet på menyn

Skrivet av mr_perdy den 3 april 2012 kl 16:52

Gourmet på menyn

Tråktisdag idag, så jag tänker snofsa till det med lite gourmet på matbordet. Utrustning: stekpanna, kastrull, vatten, margarin o.s.v.

Jag börjar med att koka upp vatten i kastrullen och tar ut köttet från frysen, idag handrullade mammas köttbullar från Scan. Eller jag antar att de är handrullade av varma mamma händer, därav namnet.

Jag slänger på bullarna tillsammans med smör på stekpannan för att sedan plocka fram färsk pasta med utgångsdatum om ca sex år. Makaroner är nog den rätta benämningen. När vattnet kokar slänger jag i alltsammans i några minuter och avsmakar det skållade vattnet med lite grovkornigt havssalt.

Medan allt står och steker och kokar fixar jag lite sallad, d.v.s. dumpa en burk green giant majs på tallriken och toppa med lite torkad basilika som stått längst in i kylskåpet ett tag. Jag avslutar med en fet klick ketchup och min praktfyllda middag är färdig! Använder till och med kniv för att få i mig krubbet, vilket är något av en raritet, men jag känner att jag bjuder på mig själv idag.

Efterrätt då? Ballerina med inslag av cheesecake tillsammans med Journey. Mmmmumma.

HQ