Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Så det kan gå!

Skrivet av Nineldo den 16 maj 2017 kl 12:02

Vare sig man vill kalla det för slumpen eller ödet, så har livet en tendens att utsätta oss för händelser som nästintill verkar förutbestämda.

En kväll i Oktober 2008, efter många om och men, var det äntligen någon som svarade i min morbrors telefon. Jag och min morbror hade gjort upp planer om att ses den kvällen, men han hade fått i sig någon öl för mycket på en kryssning som han varit på under dagen. Han hade lyckats övertala ett par av sina vänner som egentligen hade annat för sig att följa med på sagda kryssning, och det var en av dessa vänner som svarade i telefonen till slut. Dom hade tagit sig hem till min morbrors lägenhet och han låg utslagen som en klubbad säl på soffan. Föga förvånande så var vännen på andra sidan linan extremt uttråkad då min morbror inte var mycket till sällskap. Jag åkte dit och resten är egentligen historia.

Idag har vi varit gifta i 2 år, föräldrar i snart 7 år och tillsammans i snart 9. Många säger att man inte hittar sin själsfrände på krogen, och till viss del har dom väl rätt. Vi träffades ju i en lägenhet innan. Men en krogkväll och en kebabtallrik senare så var det vi! :P


Har ni träffat någon i erat liv på något udda vis, behöver inte just vara en partner?
Må gott allihopa! :D

Zelda: En följetång Del 4.

Skrivet av Nineldo den 15 maj 2017 kl 15:26

Då det var kalas och grejer i vårat hushåll i helgen, så blev vi utan följetång nu på några dagar. Men idag fortsätter sagan! :D

Legenden om pojken som besegrade Vaati fördes vidare. Men trots att majoriteten av befolkningen inte trodde att ett svärd kunde göra något så kraftfullt som att göra så att en person blev fyra, så upprättades en helgedom kring svärdet.

Alla trodde att magikern Vaati hade blivit besegrad en gång för alla, men den nya reinkarnationen av prinsessan Zelda kände en dag på sig att något var på väg att hända, att Hyrule var i fara. Tillsammans med sin bästa vän Link begav hon sig till helgedomen för att se att svärdet var i tryggt förvar. Men väl på plats så såg dom att sigillet som placerats hade blivit svagare och Vaati bröt sig fri. Alla hans minnen hade över tiden försvunnit, så han hade ingen vetskap om sitt liv som Picori, Ljusets styrka eller vad som hänt för flera år sedan.

Vaati kidnappar Zelda och för henne till sitt gamla palats. Link, med hjälp av det magiska svärdet, tar sig till palatset och räddar prinsessan. Än en gång förseglas Vaati inuti det magiska svärdet och Hyrule blomstrar.

Men säg den lycka som varar. Hyrule var vid det här tillfället inte ett enat land, alla stammar runtomkring kärnan såg sig själva som egna och inte som ett enat folk under den Hylianska flaggan. Allt eftersom åren gick så började fler och fler få kunskap om den ursprungliga magi som skapat världen, Hylias kvarlämnade Triforce och Det Heliga Riket som parallellt existerade med deras egna värld där Triforcen vilade. Detta var något som alla stammar ville åt och ett stort krig bröt ut.

En av dom kraftfullaste stammar som ville komma åt den heliga reliken, var dom som kallades Interlopers. Interlopers var som en mörk version av Hyrules befintliga befolkning, och var extremt duktiga på mörk magi. Dom ville komma åt Det Heliga Riket och få sin chans att försätta världen i mörker och kaos med hjälp av Triforcen. Deras kraftiga mörka magi var dock ingen match för Dom gyllene gudinnorna, som kallade på Gudarna av ljuset, Faron, Eldin och Lanayru. Dom jagade alla Interlopers till något som fick namnet Skymningsriket och förstörde det vapen dom använt sig av kallat Fused shadow (i brist på bra översättning). Den delades i fyra delar och placerades på hemliga platser i världen för att ingen skulle kunna använda den igen. Gudinnorna lät en enda länk mellan Skymningsriket och Hyrule få existera, en länk i form av en spegel. Denna och Det Heliga Riket vakades över av dom utsedda Vise männen.

Med det största hotet ur vägen så började kriget trappas av. Men innan krigets slut tog sig en Hyliansk kvinna djupt in i skogen Kokiri, där det fredfulla skogsfolket bodde. Hon bad med sina sista andetag det mäktiga Deku-trädet att ta hand om den pojke hon nyligen fött. Och trädet som kände djupt inom sig att pojken skulle komma att spela en viktig roll för Hyrules framtid accepterade moderns önskan.

Folket i skogen tog sig an mänsklig form för att pojken skulle få växa upp i en trygg miljö, men det var inte utan att han kände sig lite annorlunda gentemot sina kamrater. Livet hade sin stilla gång i Kokiri-skogen, dom berördes inte av kriget som streds utanför. Tids nog enades landet under den kungliga familjen, och alla stammar svor lojalitet gentemot kungen. Riket Hyrule blev nu ett enat land under samma flagga. Men trots att kriget avslutats så fanns det fortfarande mörker kvar i vissas hjärtan, och en önskan om att få tag på Triforcen.

You know the drill! Tillägg eller bara allmän diskussion välkomnas varmt :D

Må nu gott allihop!

Hittat!

Skrivet av Nineldo den 15 maj 2017 kl 15:07

Som jag har letat efter dessa!

För att beskriva mig själv så är jag ett otroligt mellanting mellan jättetjejig och jättepojkig (vad man nu vill kalla det för i våran genustokiga värld). Smink, smycken och tv-spel är mina absoluta favoritgrejer. Och när dessa kombineras på något sätt så gör mitt hjärta några extra slag och jag blir överlycklig.

För ett par år sedan fick jag detta handgjorda set av min man, jag hade dom på mig varje dag. Men sen kom dagen då vi skulle flytta tillbaka hemövers och allting åkte ner i flyttkartonger. Inte förens nu, typ 3 år senare, kom dom fram igen. Lyckan är total!

Lite konstigt att man kan bli så glad över ett par järnbitar, men när både tanken bakom och själva produkten klickar så rätt så kan man inte annat än att älska det!


Har ni någonsin hittat något igen som ni trott varit borta, som legat er varmt om hjärtat? :)


Ps. Zelda-följetången kommer snart den också, behövde bara visa upp dessa ögonstenar först! :P Ds.

Zelda: En följetång Del 3.

Skrivet av Nineldo den 11 maj 2017 kl 15:01

Tredje inlägget, men ändå bara det andra spelet i tidslinjen. Finns otroligt mycket att gotta sig i här! Hoppas att ni tycker att det är ok att jag sammanfattar ganska grovt, annars skulle jag nog behöva hålla på med denna bloggserie i månader :P

Efter flera fredfulla år, har Hyrule fått chans att växa till sig och bli ett rikt och blomstrande kungarike. Kriget och allt som hänt är numera bara legender och sagor som berättas. Ingen förutom några få utvalda vet ens om Triforcen eller det gömda svärdet funnits på riktigt, eller om allt bara är en del av legenden. Från tidernas första Zelda följs blodsbandet i nedåtstigande led, och denna släkt blir kungafamiljen.

Men freden var kortvarig och snart hotades kungariket av mörkret än en gång. Och när det mörkaste av mörker drog över Hyrule kom småfolket Picori sända från himmelen, för att dela med sig av sin kraft till människorna. Picorisarna gav den modigaste mannen i Hyrule ett Gyllene Ljus och ett magiskt svärd för att mota bort mörkret. Tack vare Picorisarnas magi lyckas Hyrule räddas, och folket visar sin tacksamhet till småfolket genom att hålla en årlig festival. Men likt tidigare händelser, så försvinner Picoris ur mannaminne och det enda man vet om dom är dom historier som berättas under festivalen.

Ett år hålls en sådan festival, större än på många år. Man höll även den årliga svärdsfäktningsturneringen, där vinnaren fick chans att hålla i det legendariska svärdet som vann över mörkret för längesedan. Samt att detta år skulle vinnaren få ett nytt svärd i pris, ett svärd gjort av Links farfar/morfar (inte säker översättningen där) som var den lokala smeden.

Mannen som vann visade sig dock inte alls vara intresserad av något annat än förstöra det magiska Picori Blade och på så sätt släppa lös alla monster som hållits fångna i en kista tack vare svärdets krafter. Mannen visade sig vara den elaka vindmagikern Vaati som själv härstammade från Picori (även kallade Minish), han ville komma åt det Gyllene Ljuset och med hjälp av det härska över världen. I sin vrede slår han ut vakterna och förvandlar Zelda till sten. Vaati förvandlade även den man han varit lärling under, skräddaren Ezlo. Då Ezlo upptäckt att Vaati stulit och använt en magisk mössa han gjort som kunde uppfylla önskningar för att göra honom till en mäktig magiker, blev Ezlo själv förvandlad till en mössa.

På order av kung Daltus, påbörjade Link sin resa för att rädda sin barndomsvän Zelda och hela Hyrule. Hans första uppdrag var att leta reda på det bortglömda folket Picori, i hopp om att dom skulle kunna laga det magiska svärdet. På vägen dit stöter han på Ezlo, som lovar att hjälpa Link på hans äventyr och ska föra honom till byn där Minish bor. Väl där lär sig Link att svärdet endast kan lagas med hjälp av dom fyra elementen, något som även kommer göra att den som håller i svärdet kan dela sig själv i fyra delar för att slå tillbaka mot ondskan på ett ännu starkare sätt.

Jakten leder vår hjälte och hans följeslagare på ett äventyr mellan högt och lågt. Men tills sist står våra hjältar segrande och svärdet har fått tillbaka sina krafter.

Medan Link försökt laga svärdet så har Vaati hjärntvättat kungen och försöker få det Gyllene Ljuset ur Zeldas kropp. Men Link hinner i tid och besegrar Vaati med sina nyvunna krafter. Hyrule återvänder till sitt fredfulla stadie, och Ezlo återvänder till Minish-världen. Var hundrade år öppnas dörren mellan dom båda världarna, så vem vet om dörren kommer öppnas igen någon gång.

Likt färg som bleknar i solljus, så bleknade minnet av Picoris och Minish än en gång. Men Vaati, han var mer än bara ett minne.

Så, det var dagens lilla snutt. Och som den trasiga skivan, "Har ni något att tillägga eller vill diskutera, tveka inte att skriva!" :D

Må gott allihopa!

Zelda: En följetång Del 2.

Skrivet av Nineldo den 10 maj 2017 kl 16:02

Nu har vi all bakgrundshistoria klar, och det är äntligen dags att dyka in i det som utspelar sig konkret i ett spel :D

Zelda, som denna gång inte var någon prinsessa utan levde som en helt vanlig flicka, hade ingen som helst vetskap om hennes tidigare liv. På denna svävande ö kallad Skyloft var människorna helt ovetande om vad som fanns under molnen. Men man visste att det var en plats som inte var säker för dom. Där härjade fortfarande en hel del monster kvar, och dom kvarvarande stammarna gjorde sitt bästa för att leva som vanligt.

Bland dom kvarvarande på ytan fanns en demon vid namn Girahim. Girahim var väl medveten om dom gamla legenderna kring Hylias återkomst. Alla tecken pekade på att Zelda måste vara den första reinkarnationen, och han ville använda hennes krafter för att släppa Demise fri igen. Girahim såg sig själv som en otroligt auktoritär person och som värd mer än Hyrules och Skylofts befintliga befolkning, och hade som mål att med hjälp av Demises förstörelse få härska över kaoset.

En vanlig dag uppe i Skyloft efter en flygceremoni försöker Girahim fånga den inget anande Zelda i en virvelvind som sträckte sig från ytan och ända upp över molnen. Men gudinnans egna utvalda skyddare Impa, en ättling från den gamla stammen Sheikah (en stam som alltid levt för att skydda Triforce och Hylias reinkarnationer efter hennes bortång), lyckas stoppa attacken och för Zelda i säkerhet.

Link och Girahim påbörjar jakten på varsitt håll efter Zelda, medan Zelda själv gör en resa genom tid och rum för att lära sig vem hon egentligen är, vilken fara världen hotas av och vad hennes egentligen uppdrag är. Tillsammans med gudinnans svärd och dess inre ande Fi, lyckas även Link lära sig mer och mer om Zeldas situation samtidigt som han låser upp svärdets sanna kraft efter många prövningar.

När Zelda nått sin sanna potential och Links svärd blivit The Master Sword, lyckas Demise bryta sig fri. Men Link slår tillbaka mot besten och Girahims alla försök att stoppa honom. Men i denna stund när alla tror att faran är över så lyckas Girahim få tag på Zelda och tänker offra henne till Demise. Först då avslöjar Girahim sin sanna form, han har hela tiden varit vad Fi är för Links Master Sword, en annan form av ett kraftfullt svärd. Girahim är Demises svärd, och i detta ögonblick förs dom båda samman igen. Demise tar till en mänsklig form för att man mot man möta Link och fullborda sin plan. Men Link besegrar honom till slut oh Zelda räddas.

För att försegla platsen där Demise brutit igenom, sänktes Skyloft ner till ytan. Detta var födelsen av kungariket Hyrule! Triforcen gömdes undan, och svärdet Master Sword ställldes för att vila inne i Temple of time. Vad som hänt fortsatte berättas som legender till kommande generationer, tills det en dag var dags för dom utvalda att träda fram i ljuset igen.

Som vanligt, har ni något att tillägga eller bara vill diskutera, tveka inte att lämna några ord! :D

Må gott där ute allihopa!