Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Du gör fel

Skrivet av Petter den 20 april 2014 kl 10:23

Crazy Russian Hacker lär ut små trevliga life hacks och hans senaste påhitt är en ny teknik för att så snabbt som möjligt kunna rycka av dig din T-shirt. Perfekt för alla strandstekare nu till sommaren. Jag skrattade gott. Press Link Now!

UFC on FOX 11

Skrivet av Petter den 20 april 2014 kl 00:01

Inatt smäller det. Ordentligt å! Jag tänkte i vanlig ordning tippa lite på matchkortet och hoppas (också i vanlig ordning) att du gör detsamma i en kommentar. Nu kör vi.

Fabricio Werdum vs Travis Browne
Mainfighten är en mustig sådan såhär på förhand som jag sett fram emot sedan dagen den bokades. Jag tippar på knock out-vinst för Travis som verkar ostoppbar just nu. Armbågar, mot skallen. I slutet av rond ett.

Miesha Tate vs Liz Carmouche
Miesha är min favorit bland brudarna i UFC. Hon slår hårt, är helvild, tål ordentligt med däng och har grymt bra grappling. Inatt vinner hon över Carmouche eftersom hon är snäppet, på allt. Vinst via submission i början av andra ronden.

Donald Cerrone vs Edson Barboza
Stryktålig kickboxare mot stryktålig kickboxare, att båda dessa herrar dessutom lovat att de ska mötas i mitten och testa vems haka som tål mest - lovar såklart väldigt gott. Jag tippar Cowboy via knock. Han må ha en ganska stel stil men har mer rutin och är aningen mer teknisk med sina sparkar.

Thiago Alves vs Seth Baczynski
Alves är tillbaka! Kommer såklart att vara hungrig som en varg och även om Seth varit stabil sedan The Ultimate Fighter kommer han att somna när Thiago börjar kötta på med sina fruktade knän. Knock-vinst för Alves i andra ronden.

Jorge Masvidal vs Pat Healy
Två gamla (tekniska) supersluggers från Strikeforce möts i av en underkortets mest intressanta fighter. Jag hoppas på vinst för Jorge via knock-out men tippar Pat på domslut. Hans brottning är bättre.

Ariel (inte sjöjungfrun) snackar lite med Dana

Nu snackar vi riktigt VR

Skrivet av Petter den 19 april 2014 kl 18:14

Glöm Virtual Boy, Project Morpheus, Oculus Rift och... Alla andra VR-hjälmar som är på ingång. VR Arcade har något lite häftigare på gång. Press Link Now!

Hysterisk upplösningshets

Skrivet av Petter den 18 april 2014 kl 21:35

Jag läser tiotals kommentarer varje dag från läsare som inte tänker köpa kommande spel eftersom de renderas i en upplösning som är lägre än 1920x1080p. Bojkott, med andra ord. Alla gör som de vill såklart med sina egna pengar, och grafikkåt hemmabionörd som jag är uppskattar jag givetvis nya konsoler med kraftfulla processorer + förmågan att rita upp snygg grafik flera gånger mer högupplöst än föregående generationen spelmaskiner.

Som du säkert vet är jag projektortok. Älskar stor bild, älskar snygg grafik, älskar Blu-ray som format och brukar ofta påstå att "riktiga filmupplevelser startar vid 90 tum", något som jag i allra högsta grad står för. Men det finns en tydlig skillnad mellan att uppskatta vacker, högupplöst, välgjord grafik och hysteria-gnälla om upplösning bara för gnällandets skull. Så sent som igår slank ett envist rykte ut om att kommande The Amazing Spider-Man 2 endast renderas i 1280x720p till Playstation 4 (något som inte visade sig stämma). På ett internationellt spelforum var folk fullständigt rasande. Precis som i fallet med exempelvis Killzone: Shadowfall och Titanfall (som inte heller renderas i de nya konsolernas respektive maxupplösning utan skalas upp av den inbyggda videoscalern) var det gott om folk som skrev att spelet i fråga (Spider-Man 2) skulle bojkottas.

I samma tråd frågades de mest surmulna bojkottarna ut angående deras utrustning. De flesta hade 42-tums-skärmar, en av dem lirade på 32 tum. Ingen av dessa herrar skulle kunna se någon skillnad på en uppskalad Spider-Man 2 från nativeupplösningen 720p och icke-uppskalad full-HD-rendering på 1080p. Ingen av dem. Så liten är skillnaden på en så pass liten TV och så pass bra är scalern i Playstation 4 och Xbox One. Något som många ännu inte verkar ha snappat upp. Det är stor skillnad på medioker bildskalning och avancerad, briljant sådan som framförallt Xbox One hittills erbjudit.

Jag kör 103 tum hemma via en numer halvgammal men fortfarande fenomenal JVC HD950 DLA-projektor. Jag kan absolut se skillnaden mellan ett spel som renderas i 720p respektive 1080p. Men då kommer nästa frågeställning: Vill jag hellre ha ett spel vars native-upplösning ligger på 1080p och därmed kanske bli utan diverse ursnygga effekter när det kommer till dynamiskt och volymetriskt ljus, eller vill jag ha ett uppskalat 720p-spel med betydligt snyggare ljus? Svårt. I vissa fall är det helt enkelt så att spelupplevelsen blir bättre med ett uppskalat spel i lägre upplösning där utvecklarna istället använt den sista gnuttan hårdvarukräm för att smiska på ännu mer grafiskt lull-lull som partikeleffekter, tesselering och mer ljus.

I slutändan skulle vi alla må bra av att kika på spelen i fråga innan vi dömer ut dem på grund av en upplösning som inte rimmar på konsolernas maxkapacitet. Lägre behöver inte alls betyda sämre när vi snackar Playstation 4/Xbox One och med en TV-skärm som mäter under 50 tum är det fortfarande ohyggligt svårt att se skillnaden. Ohyggligt. Istället för att skrika sig hes över upplösningen borde vi alla istället lägga krut på att uppgradera vår utrustning, förbättra spelupplevelsen genom att spela med projektor och med fullstor 5.1-rigg, för skillnaden mellan TV-ljud och 42" vs 100" och riktigt ljud är givetvis så pass mycket större än skillnaden mellan uppskalad 900p-grafik (som i Titanfall) vs 1080p på Playstation 4 / Xbox One, att det nästan är larvigt.

Ja! The Amazing Spider-Man 2 renderas i 1080p till Playstation 4.

Orange Is the New Black - Season 2

Skrivet av Petter den 18 april 2014 kl 17:24

Jag och min kära fästmö (även känd som "Berajdzillah®") gluttade i höstas igenom hela den första säsongen av Netflix-serien Orange Is the New Black. Inte superbt men heller aldrig dåligt. Season 2 drar igång den 6 juni och jag kan slå vad om att vi kommer att se varenda avsnitt. Trailern letade sig ut på Interwebbz för ett drygt dygn sedan. Argsinta lesbianer som slåss, i kubik - Go!

Press Link Now!