Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Kan inte svälja Jon Bernthal som Punisher

Skrivet av Petter den 19 augusti 2017 kl 19:52

Han är väl egentligen ingen dålig skådespelare. Men jag tål honom inte. Jag tål inte vad jag anser vara ensidigt, snudd-på enfaldigt överspel och samma "ismer" i varenda uttryck. Jon Bernthal har tråkat ut mig i allt från The Walking Dead till Baby Driver, The Accountant samt Daredevil. För min del fungerar han bara inte i de roller han gör. Framförallt inte i rollen som den två meter långe, en meter breda Frank Castle. Ingen seriehjälte-casting har varit sämre under de senaste tio åren, enligt mig. Ingenting. För medan seriefiguren är min favorit (The Punisher: Born är ett odödligt, odödligt ultra-mästerverk) är Jons gestaltning i säsong två av Netflix-serien Daredevil det blekaste jag sett i hela mitt vuxna liv.

Killen är till att börja med alldeles, alldeles, alldeles, alldeles, alldeles för liten. Faktum är ju att han ser ut som en pygmé i rollen som The Punisher. Han ser dessutom inte skrämmande, hård eller arg ut. Bara förstoppad. Överdrivet sur, typ. Hans sätt att leverera repliker känns konstlat krystat och jag känner inte det Frank känner när han gör rollen. Jag känner aldrig med honom, aldrig hans motiv eller driv. Jag blir snarare bara irriterad. Och just därför kommer jag heller inte att se The Punisher som snart drar igång på Netflix. För jag hade velat se något helt annat. En miljardrulle, barnförbjuden och vanvettigt mörk/påkostad med en upphottat ärrad och framförallt biffig Jon Hamm i rollen som Castle, istället. Jag hade även velat se Daredevil i den filmen, spelad av Armie Hammer. För även om jag älskar Guardians, Iron-Man, Cap, Spidey, Thor, Rocket och Hulk - är det Punisher och Daredevil som jag anser vara Marvels två absolut bästa figurer, och att de fått den absolut sämsta behandlingen - känns bara larvigt.

Armie Hammer som Matt Murdock
Armie Hammer som Matt Murdock (2)
Jon Hamm som Frank Castle

Kan detta bli bra?

Skrivet av Petter den 18 augusti 2017 kl 14:38

Nej, jag har inte läst Vince Flynns något generiska (?) spionhistoria (boken). Och nej, jag har inte varit särskilt sugen på filmadaptionen såhär långt. Trailers skvallrar om en generisk historia, förutsägbar och slö. Men så dök en ny trailer upp (igår) och det ser ju lite bättre ut. Om bara lite. Vad tror du, kan detta bli bra?

"American Assassin follows the rise of Mitch Rapp (Dylan O'Brien), a CIA black ops recruit under the instruction of Cold War veteran Stan Hurley (Michael Keaton). The pair is then enlisted by CIA Deputy Director Irene Kennedy (Sanaa Lathan) to investigate a wave of apparently random attacks on both military and civilian targets. Together the three discover a pattern in the violence leading them to a joint mission with a lethal Turkish agent (Shiva Negar) to stop a mysterious operative (Taylor Kitsch) intent on starting a World War." Länk till trailer 3.

Att äta hysteriska mängder mat

Skrivet av Petter den 18 augusti 2017 kl 14:19

Jag älskar Major League Eating, ser en hel del tävlingar, följer ett par av fixstjärnorna samt kikar på samtliga av deras träningsvideos. Joey Chestnut och Matt Stonie är mina favoriter men jag gillar även Nathan Figueroa och Randy Santel, även om de inte tävlar i proffstouren (inte ju i varje fall). Den bästa videon jag sett på sistone är den då Joey käkar cirka sju kilo ris & curry på en sittning. Sju! Kilo! Stonie är den okrönte matkungen av Youtube, dock, och även i tävlingssammanhang är han den jag ofta blir mest imponerad av. Sju kilo ris i magen.

Följer du MLE?

Forevermore®

Skrivet av Petter den 18 augusti 2017 kl 13:15

Idag är det Whitesnake-fredag här på redaktionen. Vi poppar mästerverket "Forevermore" för tredje gången nu (idag) och jag slås över det faktum att jag lyssnat igenom skivan 191 gånger (enligt iTunes) och fortfarande inte har tröttnat på en endaste ton. Magiskt bra, bredbent rivigt dunder-rock som handlar om groove och melodi, bara. Köttigt och bastant. Tichys trumspel i kombination med überunderskattade gitarrguden Doug Aldrichs sanslösa riffande gör detta till bandets bästa skiva, någonsin. Att Coverdale (som nu är 200 år gammal) inte tappat en endaste oktav heller - gör knappast saken sämre. Länk

En perfekt frisör-bil...

Skrivet av Petter den 18 augusti 2017 kl 11:46

Jag har verkligen inget till över för BMW längre. Ett märke vars sportdivision (M) gått från bilvärldens kanske roligaste till rena rama sömnstationen. Deras nuvarande M-vagnar har tappat allt vad sportig personlighet och karaktär heter och kvar finns en tysk gubbighet och en förutsägbarhet som doftar av enfald och tristess. Just därför slutade även BMW:s M-chef, i protest - förra året. För när BMW började sätta M-märket på bilar som i grunden inte är M-kärror, fick han till slut nog. Och jag förstår honom.

Nu har bilder samt lite information rörande nya Z4:an läckt ut på nätet (inför Pebble Beach 2017) och jag somnar av blotta tanken. Zzzzznarrrrk! En 300-hästars frisör-roadster med Miyata-design? Nej tack. Vad hände med den där super-M1:an med en mittmonterad V10:a? Gör nåt roligt för en gångs skull, BMW. Tävla med Audi och Merca vetja, som med AMG GTR och R8 V10 Plus dödat allt vad BMW har att erbjuda, flera (flera) gånger om.