Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Min GT-R

Skrivet av Petter den 29 maj 2016 kl 14:43

Jag utlovade nya bilder samt lite mer ingående information om min GT-R för ett par veckor sedan och tänkte försöka berätta lite mer om bilen idag. Jag ägde ju en vit Nissan GT-R 2010 som var original i motor/låda sånär som på ny mjukvara via en Cobb Accessport samt ett HKS-avgassystem. Den köpte jag 2011 efter att ha sparat och gnussat ihop pengarna under fyra års tid. Jag använde den klart mindre under 2014 än vad jag gjort innan på grund av ryggskadan och när jag i maj 2015 blev uppringd av en Stockholmare som bjöd mig i stort sett vad jag gett för bilen fyra år tidigare - kunde jag inte tacka nej.

Lite drygt tre månader passerade och medan jag letade en sotsvart Camaro Z28 2015 att plocka hem från USA, dök min nuvarande GT-R upp. Byggd av App Performance och utrustad med mängder av de eftermarknadsprodukter som jag hade dreglat över under tiden som jag ägde min vita R35:a. Jag såg annonsen 23:30 en söndagkväll och tingade bilen tre minuter senare. Tre dygn efter det var jag i Skåne för att hämta den och sedan dess har min Silvergris® skrämt mig på regelbunden basis. Den har en Dodson-låda, uppgraderad och förstärkt. Dodson Circlips, gear lock, oljepumpsuppgradering, fler magneter, TSB valvebody clips, smidda kopplingskorgar samt nya givare och sensorer, från Dodson. Den är även utrustad Asnu 1050cc-insprutare, Asnu 330 E85-bränslepumpar, GTC 3" Intake, GTC Turbo inlets och en massa smått krafs i motorn som jag inte vet vad det är, eller vad de egentligen gör.

Bilen var dessutom ner till JRM under fjolåret och blev trimmad ytterligare samt att Super Tein-coilovers-installerades + nya bromsar runt om. Den har en Nismo-läpp framtill och AMS-sidokjolar i kolfiber samt Judd Elegance-fälgar (mattsvarta) i 20x10 tum. Jag hade nyligen in bilen på lack för att få silvertaket lackat i svart metallic med sex (!) lager klarlack (mellanslipning mellan varje lager). Silvergrisen® sattes i bänken ifjol och den ger just nu 750 kusar på hjulen och då laddar jag 1,3 bar. Den är klart snabbare än originalbilen jag ägde tidigare men också mindre användbar. Det finns en rå, ren och o-förfinat burdus racekänsla i den som originalbilen inte hade och det finns såklart både fördelar och nackdelar med det.

För mig var Skyline GT-R en drömbil sedan tidigt nittiotal. Jag har alltid velat ha en och när Nissan under 2008 visade upp den färdigställda produktionsmodellen av R35 GT-R satt jag som förstenad. Nej, den är inte särskilt vacker men i verkligheten finns det en råhet och en originalitet i dess karossform som tilltalar mig. Vad den kostat mig? Ungefär som en ny Volvo V70. Inte mer, inte mindre. Vad den kostar att äga? Som en Volvo XC90 ungefär. Inga astronomiska siffror trots all prestanda. Det var allt för den här gången det, fortsatt trevlig söndag.

Dinosaurien var mysig

Skrivet av Petter den 29 maj 2016 kl 11:40

Med rätt låga förväntningar bänka jag (plus frun, plus familjen Grahn) mig i hemmabion i förrgår och avnjöt Pixars senaste. Det första som slog mig var hur Pixar valt att designa dinosaurierna som Bollibompa-figurer medan alla miljöer/omgivningar var fotorealistiskt überverkliga. Klart udda men en estetik som i slutändan funkade kanonfint. Filmen då? Den var toppenmysig. Innerlig, sorglig, dramaturgiskt lyckad. En lite väl förutsägbar, lite väl rättfram/enkel historia för att vara Pixar kanske men klart bättre än Insidan Ut som jag anser vara en besvikelse, precis som Up (både de filmerna började bra men blev på tok för spattigt flamsiga för min smak). The Good Dinosaur var kanon, även om Jeffrey Wright var värdelös som Pappa-dinosaurie. Bilden och ljudet (på Blu-ray) var dessutom rasande bra.

Cavs i final (YES!)

Skrivet av Petter den 28 maj 2016 kl 15:00

Lebron James blev inatt historisk, igen. Han är den förste NBA-spelaren på 50+ år (!) som är NBA-final för sjätte året i rad. Makalöst, såklart. Den karln är makalös. De slog Raptors (med besked) i match sex inatt och det var rena rama uppvisningen (113-87) det handlade om. James var stekhet, Smith pangade i treor som en chef medan Kyrie lirade fantastiskt bra precis som Love. Lowrie lirade superb basket för Toronto men det räckte inte, inte ens nära. Jag är rysligt glad för Cavaliers skull och hoppas innerligt att de möter Thunder i finalen nu. Ett lag de absolut kan och bör slå, inte minst med en frisk Kyrie på plan och inte minst om Kevin Love kan fortsätta att pula i 20+ poäng per match.

Nya Nissan GT-R Nismo 2017

Skrivet av Petter den 28 maj 2016 kl 14:53

Nissan pajade som vi alla vet (det redan rätt stygg-coola) utseendet på R35:an när de inför 2017 re-designade bilen med hjälp av linjerna från ett vardagsrumsbord. Nu har denna hemska design även letat sig till Nismo-versionen av GT-R och jag begraver gubbkraniet i händerna och vrålar ett sorgset avgrundsskrik. Visst, AMS-kopian till frontläpp (i kolfiber) är fantastiskt läcker (alltid älskat att originalläppen går upp sådär i mitten av fronten) men resten ser inte bra ut. De där svart-matta plastdetaljerna under Jula-LED-ramperna ser ut som om de hämtats från en Polo TDI 2007 och fronten ser enligt mig för plottrig ut, som om Nissans designers inte kunnat enats om en stil utan istället slungat in alla idéer de kommit på.

Vad tycker du?

"It's-ä supaeährr-biuiitifahllh pizzah!"

Skrivet av Petter den 28 maj 2016 kl 14:46

Jag älskar matlagningsprogram. Jag älskar matlagningstidningar, kokböcker och Youtube-kockvideos. Jag konsumerar ohälsosamma mängder och gillar allt från Ramsays hispigt supernervösa hetskockande till Batalis lugna, pömunk-gosiga köksbestyr. Roligast av dem alla är Jamie Olivers smaksäkra, italienska polare Gennaro som är så otroligt energisk och så fantastiskt övertänd i sina videos att jag skriker av skratt, varje gång. Duktig kock med massa bra tips och hans mat ser genuint supersmaskig ut, dessutom. Om du missat - bör du kika in Gennaro.

Gennaro kockar sin favorit pizza / Här fixar han lite Carbonara, tokhög på koks