Gamereactor devil icon Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Två dagar kvar...

Skrivet av Petter den 29 juli 2015 kl 12:15

Jösses i min låda som jag längtar. Jag ryser när jag tänker på det. Jag skakar av förväntan. På fredag klockan 21:30 lirar Sting i Östersund och denna gamla skraltiga gubbjävel kommer att stå där, framför scenen, och njuta av en av tidernas främsta låtskrivare/sångare. Jag har längtat varje dag nu i snart ett år. Sett fram mot denna spelning så pass hårt att jag vissa kvällar inte kunnat somna in. Tydligen har han med sig Vinnie Colaiuta på trummor och blotta tanken får mig att vilja slita av mig alla kläder och skrikstrypa mig själv med dem, långsamt. Så extremt taggad är jag. Detta kommer att bli makalöst.

Outlandos, Regatta, Synchro, Summoners, Hounds, Turtles... Sting har skrivit några av världshistoriens bästa rock/pop-skivor. Hoppas bara han inte lirar för många låtar från senaste skivan "The Last Ship", den var verkligen hemsk. Min semester? Har det helt underbart bra. Jag & Frank äter plommonpuré, sover och leker med Babblarna.

Jag kunde inte leva utan GT-R

Skrivet av Petter den 24 juli 2015 kl 16:01

När min vita gris (Nissan GT-R R35 2010) som jag sparat pengar likt en kyrkmus i flera, flera år för att kunna köpa såldes och rullade ut från gården den där lördagen kände jag mig tom. Märkligt, jag hade verkligen inte räknat med det då planen hela tiden var att äga den i tre år och sen sälja, köpa något förnuftigt. Men ja, så blev det. Sedan dess har jag känt av den där tomheten varje dag, hela tiden. Jag har känt mig så in i hellböbbö larvig (!) som ett resultat av detta men har ändå inte kunnat skaka av mig känslan av saknad. Det har inte gått. Så när en proffsbyggd race-GT-R poppade upp norpade jag den direkt. Allt är byggt av firma och motorn producerar en bra bit över 700 hjulhästar på E85.

Uppgraderingarna som gjorts är bland annat följande:
Dodson Circlips, Gear lock, oljepumpsuppgradering, fler magneter både bak och fram i växellådan, TSB Valvebody-clips, båda kopplingskorgarna bytta till Dodsons helsmidda och kopplingarna är omshimsade, Ecutek Phase 4-mjukvara för både motor och låda, Asnu 1050cc-insprutare, Asnu 330 E85- bränslepumpar, GTC 3" Intake, GTC turbo-inlets, HKS Tändstift, 1,2 bar laddtryck, Tial QR Bov 11psi-fjäder. Wald frontläpp, Rexspeed kolfibersidokjolar, Bilstein ställbara dämpare runt om plus 20" Judd-fälg med R-däck, Design B-alcantara-ratt och HKS-titansystem (helt öppet) hela vägen från turbos.

Naturligtvis går den betydligt, betydligt bättre än min gamla GT-R som var original sånär som på en mjukvaruuppdatering via Cobb. Den spinner mellan växlingarna hela vägen upp till sexan och för första gången i mitt liv har jag på regelbunden basis skrämt mig själv rätt ordentligt bakom ratten på en bil. Jag behöver en dag på en racingbana för att se var gränsen går och lära mig lite mer om vad den nya Grisen® klarar av. Hoppas kunna få detta undanstökat inom kort. Det är dock fantastiskt att vara tillbaka bakom ratten på Hogzilla som är min favoritbil, alla kategorier. Den är rymlig för oss tvåmeters-tölpar men ändå inte superstor, übersnabb och kraftfull men ändå förhållandevis lättkörd och proppad av TV-spelsteknik. Och denna specifika Gris ger ifrån sig ett otroligt härligt ljud som bara skriker racing.

Det var tänkt att vi skulle åka bana på Molanda Raceway strax utanför Järpen imorgon men eventet ställdes in för ett par timmar sedan, tyvärr. På frågan om vad en sån här bil kostar så var den inte dyrare än en ny Volvo V70 och kostar inte särskilt mycket mer att äga än en Audi A6 av nyare modell. Slutbabblat. Nu går jag på semester i fyra veckor. Jag har sett att flera av er yrkat på att jag ska lämna siten för lite semester efter den senaste veckans textinsats. Jag ber om ursäkt om ni upplevt mig som slö/slarvig på slutet och hoppas kunna återvända om en månad, pigg fräsch och lite skarpare...

Trevlig sommar (det som är kvar av den) och tack för att du läser. :)

UFC on Fox 16

Skrivet av Petter den 24 juli 2015 kl 10:45

Natten mot söndagen smäller det, igen. Ordentligt å. Match nummer två mellan TJ och Barao är enligt mig en av årets tveklöst hetaste såhär på förhand och precis som vanligt har jag tippat lite på matchkortet. Here goes nathink:

TJ Dillashaw vs Renan Barao
I dessa herrars första möte såg helt plötsligt TJ ut som en mix mellan Dominick Cruz och Anderson Silva, spöade Barao i fyra raka ronder för att sedan knocka honom. Jag satt som förstenad och bara gapade, som ett fån. Sedan dess har Barao skaffat nya tänder och lovat på heder och samvete att han ska hämnas, norpa tillbaka sitt älskade guldskärp. Det tror jag däremot inte kommer att ske. TJ kommer att vara ännu snabbare, ännu mer mentalt tuff och ha ännu vassare fotarbete, något som kommer att leda till samma slags avslut. Barao somnar i andra ronden.

Klicka här för att kika på UFC Embedded

Miesha Tate vs Jessica Eye
Jag gillar att se båda dessa damer slåss, både två har god teknik och gillar att slugga trut. Vinner Miesha övertygande kan det mycket väl innebära att hon får sin tredje fight mot Ronda. Detsamma gäller såklart Eye om hon skulle lyckas knocka Tate tidigt. Jag tror och hoppas på vinst för Miesha på teknisk knock. Hon är lite för rutinerad, slår lite för hårt.

Joe Lauzon vs Takanori Gomi
Detta känns såhär på förhand som en ljuvligt underhållande fanfavorit-fight mellan två extremt underhållande trutklubbare. Lauzon kör alltid "full steam ahead" och Gomi har väl aldrig backat en millimeter i hela sin karriär. Jag tippar submissionvinst för Lauzon i början av den andra ronden. Han träffar Gomi och slungar sig över honom.

Vilka tror du kommer att vinna imorgon?

Åren bara går och går...

Skrivet av Petter den 24 juli 2015 kl 10:26

När jag korade Världens 10 bästa racingspel under gårdagen (resten av redaktionen avsade sig allt ansvar/input över denna lista då det i princip bara är jag som är farttokig på Gamereactor numer) slogs jag återigen av den där otäcka tanken om hur lite som egentligen hänt med Gran Turismo under de senaste 20 åren. Grafiskt har enorma, gigantiska förbättringar gjorts medan upplägget och själva körkänslan i princip bara blivit sämre.

Jag minns hur sanslöst frälst jag var i debutspelet, lirade det i säkert 200 timmar innan min första Playstation-konsol kastade in handduken. Idag är Gran Turismo en rakt igenom medelmåttig spelserie som inte har en endaste liten suck mot exempelvis Forza Motorsport. Trist, men samtidigt et resultat av Yamauchis extrema tjurighet, hans vägran att bygga om däckfysiksystemet och tillåta sina programmerare att verkligen åka tusentals varv på riktig bana utan istället klamrat sig att vid matematik, något som gjort Gran Turismo 4, 5 och framförallt 6 helt vanvettigt sterilt och stelt. Inför sjuan, till Playstation 4, hoppas jag att man börjat från början. Slängt ut alla minibussar och 77 hästkrafter ursvaga tantbilar och satsat på riktigt GT-racing med en helt ny fysikmotor. Please... Om inte tror jag aldrig att Gran Turismo som spelserie kommer att kunna konkurrera med det bästa som genren idag har att erbjuda.

The Man from U.N.C.L.E.

Skrivet av Petter den 24 juli 2015 kl 04:19

En av de kommande filmerna jag ser fram emot allra, allra, allra mest stavas The Man from U.N.C.L.E. TV-serien från det glada 60-talet var i och för sig aldrig någon egentlig favorit (har ärligt talat bara sett något enstaka avsnitt) men jag älskar det som hittills visats upp. Jag äääääääälskar det. För medan James Bond blivit mindre och mindre Bond de senaste tio åren (något vi enligt Daniel Craig kan tacka/beskylla Austin Powers för) visar Guy Ritchie med själva tonen/designen i kommande The Man from U.N.C.L.E. att även han saknar den där lite mer lättsamt smygkomiska, idiotsnygga elegansen från Sean Connery-eran. Och ja, Ritchie är kung när han väl vill. Lock, Stock and Two Smoking Barrels står sig som ett litet lortigt mästerverk och Sherlock Holmes (1) är sådär perverst underhållande - trots att jag säkert sett den 22 gånger by now.

Hur laddad är du inför premiären av kommande The Man from U.N.C.L.E?