Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Vad är allt egentligen?

Skrivet av Petter den 28 november 2015 kl 19:47

Att vara nio månader verkar vara fantastiskt. Klart bättre än att vara 38. Nu gillar ju jag att vara gubbe, att vara smalfet och att vara sådär lagom skruttig. Men nio månader, det vore något det. Visst, det finns dock en hel del minus med att vara barn. Frank kan inte mata sig själv, han kan inte åka på närmaste konditori, köpa en 22-bitars gräddtårta och mula sig själv med den i bilen på väg hem. Han kan inte köpa en kebabtallrik på väg hem till middan bara för att han vet att det är fisk som serveras (av den underbara frun, som är underbar alla dagar utom de då hon serverar fisk) och skratta ett hysteriskt elakt bossgarv medan han pressar in slibbigt hundkött och krispiga strips in i ansiktet under en krypande långsam bilresa hem till villan.

Frank kan inte spela TV-spel, kika på film, smälla bubbelplast, handla saker på internet eller bygga hemmabio. Eller han kan kika på film men helst Babblarna och helst inte mer än i exakt 120 sekunder. Han kan heller inte köra sportbil eller ta sovmorgon (verkar det som). Han får inte äta godis heller, inte äta glass eller chips. Allt detta gör ju att det låter lite som att jag ändrat mig. Som om jag hellre vill vara 38 nu när jag resonerat mig fram till vad en nio månader gammal bäbis faktiskt får, kan och vill göra. Men nej. Jag vill vara 37 år och tre månader yngre och detta av en enda anledning. Att upptäcka världen - igen.

Frank har vuxit på sig, slutat drämma byggklossar i pappas panna och har nu istället börja intressera sig för allting som han inte vet vad det är, och det är ungefär allt på denna jord förutom hans egna byggklossar (och mamma/pappa). Frank vill sitta i famnen mycket just nu och under tiden som hans arma far bär runt på 12 kilo gosklimp - pekar han med sitt lilla knubbiga minipekfinger på i stort sett allt som finns i hela huset och frågar "DÄEH?". Det innebär att pappa ska svara vad det är för nåt. Lampa, blomma, socker, tallrik, skor, mamma, mammas hår, grannen Hans, bil, gaffel, bord, stol, trappa, dammsugare, katt, vovve... Allt. Frank pekar just nu på allt. Cirka 290 000 gånger per dag. Det har lyckligtvis visat sig att hans mycket barnsliga far älskar att svara då jag själv alltid varit osannolikt nyfiken.

Idag har vi kikat på 1200 grejor, rabblat upp vad allt är - vad allt heter. Och även fast jag naturligtvis vet att det är en lampa, en blomma eller en bil - blir jag genuint lycklig av att se hur min lille son tar in det jag säger, processar det och lär sig - hela tiden. Att vara farsa, är verkligen livet det. Tack för att du läser, fortsatt trevlig helg.

Snart dags för Gamereactors Julkalender

Skrivet av Petter den 28 november 2015 kl 15:00

Vi har en 4K-TV från Panasonic, en ljudlimpa från Sony, en Xbox One, tre (!) stycken multiroom-högtalare, 50 stycken spel, nio samlarutgåvor, en Logitech-ratt, proffstangentbord, möss, lurar och mängder av Blu-ray-filmer. På tisdag drar Gamereactors årliga julkalender igång och jag känner mig stolt över att kunna skriva att vi i år radat upp det fetaste prisbordet i kalenderns 13-åriga historia. Hoppas du kommer att delta, i samtliga av luckorna.

Onkyo PR-SC5530 / Onkyo PA-MC5501

Skrivet av Petter den 27 november 2015 kl 19:30

Det har gått ett par veckor sedan vi på Gamereactor bytte ut våra gamla Marantz-steg mot Onkyos nya dunderklumpar. Onkyo PR-SC5530 och Onkyo PA-MC5501 (försteg / slutsteg) är underbart mustiga rent utseendemässigt. Enorma maskiner som erbjuder mer ren råstyrka än alla andra för- och slutstegskombinationer vi hittills lyssnat på. Med Dolby Atmos-kanalerna på plats lirat Onkyo PR-SC5530 / Onkyo PA-MC5501 riktigt trevligt. Kontrollerat, slagkraftigt, bombastiskt, starkt. Det känns i kroppen när Mad Max spränger kärror i Fury Road.

De matchar inte fullt lika bra med vår Klipsch-rigg som Marantz-grejorna gjorde vilket fått mig att fundera på om det inte är dags för renodlade biomonitorer nu. Gå hela vägen. Tyska Magnat bygger världens första THX Ultra 2-högtalarsystem (för hemmabruk) med fullt Dolby Atmos/DTS-X-stöd och de ville mer än gärna låna ut en rigg i en månad för att testa tillsammans med de nya Onkyo-prylarna. Vilket vi naturligtvis aldrig skulle tacka nej till. Spännande kommande veckor, med andra ord.

Nu gör jag kväll och önskar er alla en toppenhelg.

Sonos Play 5 (Gen 2)

Skrivet av Petter den 27 november 2015 kl 10:11

Nu har jag lyssnat på Sonos Play 5 (Gen 2) i en vecka, lite drygt, och den låter himmelskt. Snacka om massa ljud, stort och detaljerat, varmt och behagligt - från en förhållandevis liten högtalare. Min recension finns publicerad och precis som vanligt när det gäller Sonos blev det ett högt betyg. Det finns helt enkelt inte särskilt många högtalare i wifi/multiroom-kategorin som rår på Sonos. Länk

70 mm + Tarantino

Skrivet av Petter den 26 november 2015 kl 15:48

The Hateful Eight är på ingång och denna nysläppta featurette som berättar lite mer om varför Tarantino valde att filma i Ultra Panavision är i smaskigaste laget. Initierat och intressant, enligt mig. Visst, Sam Jackson gör ett uselt jobb som presentatör men intervjuerna med fotografen samt med Panavision är strålande grejor. Jag önskar att jag finge se filmen i 70 mm men det läääär vara stört omöjligt att få någon biograf här i Sverige att riva fram gammprylarna... Länk