Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Jag blir aldrig densamme, igen...

Skrivet av Petter den 22 juli 2017 kl 20:14

Ja... Audeze LCD-X har testkörts under ett par spännande dygn här hemma och jag tror tammetusan aldrig att jag kommer att se på ljudkvalitet på samma sätt, igen. Inte efter detta. Inte efter att ha hört vad jag anser vara den absolut bästa lur jag någonsin kommit nära. Inte efter att ha lyssnat på vad som jag bara kan beskriva som renodlad perfektion. Men smakar det - så kostar det (branog-åååh!). 22 995 kronor för ett par lurar (plus cirka tio saftiga lökar på hörlursstärken, på det) innebär ju såklart att detta är en ren fantasiprodukt för de allra flesta (i allra högsta grad för mig) men jag drömmer vidare, och klamrar mig fast vid ljudminnet.

Dunkirk var fenomenal

Skrivet av Petter den 21 juli 2017 kl 16:24

Nolan är mest troligt vår tids främste (moderne) regissör. Även fast jag älskar bröderna Coen, Wes Anderson och Damien Chazelle lite mer, går det liksom inte att blunda för att karln totaldominerar sedan ett antal år tillbaka. Dark Knight, Inception, Dunkirk... Tre stycken geniala filmer som på helt olika premisser underhåller och förtrollar med tonvis av originalitet från en regissör med en smått osannolik känsla för mediet och för hur man utvecklar och nyskapar en flera hundra år gammal underhållningsform.

Jag såg Dunkirk igårkväll (tillsammans med Mäki) och det var en fantastisk krigsthriller. Så finurligt strukturerad med tre berättelser som alla presenterades inom sin egen tidsram, något som Nolan experimenterat med många gånger tidigare, inte minst i Inception. Strålande dramaturgi, briljant klippning och urläckert foto av Hoyt, gjorde Dunkirk till en mästerlig uppvisning. Spännande, gripande, realistisk, inlevelserik, intensiv... Filmen var helt enkelt fenomenal. Inte sedan Private Ryan har jag känt mig så "delaktig" i ett krig/slag någonsin och Nolans sätt att kasta in publiken "rätt in" i striden, måste såklart applåderas.

<3 Audeze

Skrivet av Petter den 16 juli 2017 kl 22:44

Visst, det finns en dovhet, ett aningen mufflat mellanregister i de 13 000 kronor snordyra LCD-2:orna som jag förstår varför vissa har kritiserat. Men jag älskar dem. Jag älskar att de är raka motsatsen till den där ljusa, transparenta audiofil-karaktären som flera av de dyrare high end-lurarna vi testat de senaste månaderna - erbjuder. Jag är faktiskt rätt jäkla tokig i LCD-2:orna och hade tänkt gå under jord tillsammans med vårt låneexemplar. Byta namn, spara ut en redig tangorabatt och fly landet. Så mycket gillar jag dem... Så bra är de. Osannolikt sköna, ursnygga och sådär varma, runda och behagligt punchiga som jag vill att mina lurar ska vara.

Världens bästa ljud

Skrivet av Petter den 16 juli 2017 kl 19:21

Ja, det är ingen överdrift. Jag har aldrig hört in-ear-ljud som ens kommer i närheten av Audeze iSine 20. Och då menar jag att dessa snäckor lirar i en helt egen division. För även om Shure SE535, AKG N40 och Audiofly AF180 låter förbaskat bra - är Audezes nya värsting något en av gyllene enhörning. Isine 20 är världens första magnetostatiska in-ear-hörlur och även om de är fula som satan och stora som as, är de hädanefter allt jag någonsin kommer att stoppa in i mina trötta gubböron. 7995 kronor är förvisso ett smått makabert pris men jag skulle vilja hävda att de är värda varenda litet öre (och mer därtill). Isine 20 är en ljudupplevelse som jag önskar att alla kunde få uppleva.

Jag har mestadels testat dessa supersnäckor tillsammans med min Iphone 7+ och då via Lightning-kontakten.

Högstadie-Spiderman = Kung

Skrivet av Petter den 15 juli 2017 kl 19:23

Jag såg Spider-Man: Homecoming på premiären. Jag älskade den. Det är rätt sjukt, egentligen. Att Sony inte riktigt lyckades "sätta" karaktären på fem hela långfilmer medan det endast tog Marvel Studios ett enda försök att på ett klart bättre och mer serietroget sätt berätta historien om världens bästa Peter. Jag gillade verkligen Holland i huvudrollen, mös åt alla härliga Avengers-referenser och tyckte att Vulture var en mycket lyckad skurk, även om Keaton spelade över i ett par scener. Nu ser jag okristligt mycket fram emot Infinity War där jag såklart hoppas att Spindeln får mycket "screen-time". Mitt betyg på Homecoming: 8/10