Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Can't Stand (5): Muse

Skrivet av Petter den 30 juni 2015 kl 15:11

Jag ville gilla dem. Jag gav dem verkligen (verkligen) både en och tre chanser, lyssnade på flera skivor och försökte kämpa mot den urstarka kräkreflexen som Matthew Bellamy hemska ylande triggar hos mig. Nej,. jag tål inte Muse - även fast de naturligtvis är fantastiskt duktiga musiker. Deras långa pianosolon är hemska, de låter som ett überpretentiöst prog-Coldplay med gnälligare sångmelodier och falsettsången känns geggig. Jag behöver bara lyssna till ett par strofer för att jag ska tappa humöret fullständigt. Vilket band ger dig kalla kårar?

Can't Stand (4): RS7

Skrivet av Petter den 30 juni 2015 kl 05:45

Det måste ha brunnit i hjärnan för Audis hefsdesigner Marc Lichte när han ritade nya Q7, för att inte tala om världens just nu fulaste prestandakärra - A7 / RS7. Den där bakändan är så grotesk, som en sluttande baksida på en söndertrampad tvål, att jag nästan drabbas av kväljningar varje gång jag ser den i verkligheten.

Can't Stand (3): Android

Skrivet av Petter den 29 juni 2015 kl 22:31

Innan du tappar måndagshumöret nu och skrikskäller på mig som den Mac-Taliban jag är - vill jag förklara ett par viktiga saker. Jag har en Sony Xpreria Z3 och jag älskar den. Jag gillar Sonys Android-variant och trivs med luren i stort. I och med detta ogillar jag inte allt som heter Android utan snarare Samsungs handikappat usla, svinfula variant. Jag hade en Galaxy S4 tidigare och slet mitt tjusiga hår varje gång jag rörde vid skiten (innan jag bytte OS-version). Samsungs Android-variant är makalöst fult, ett virrvarr av dåliga prioriteringar och plågsamt plagierande av iOS. Det tar flera klick för mycket att göra enkla saker och att virra bort sig i menyerna är ingen som helst konst. Jag tål helt enkelt inte Samsungs Android.

Can't Stand (2): Aubergine

Skrivet av Petter den 29 juni 2015 kl 15:51

Aubergine verkar vara stekhett just nu, och ja - det finns tydligen trender även inom förtärande av grönsaker. Överallt ser jag denna slemmigt snuskiga styggelse till grönsak och på varenda restaurang har du numer lyckats klämma in hemskheten i en (eller flera) av rätterna. Jag tål inte aubergine, även fast jag inte har några allergier. Den smakar snuskigt, konsistensen är ordentligt vidrig och den ser inte heller inbjudande ut, inte det minsta. Jag önskar att jag aldrig behövde se fanstyget igen (lite som med Bantarn™ och hans cafémackor). Finns det någon rotfrukt/grönsak som du avskyr?

Can't Stand (1): Chappie

Skrivet av Petter den 29 juni 2015 kl 14:03

District 9 står sig som en av de absolut mest märkvärdiga science fiction-rullar jag sett. Om jag ska lista mina genrefavoriter blir det Alien, Sunshine, District 9, Blade Runner, Matrix och Star Wars: Rymdimperiet slår tillbaka. Sex fullständigt fenomenala filmer. Sex mästerverk. Neils andra långfilm, Elysium, var klart sämre men fortfarande underhållande. Det märktes att han försökte åka lite snålskjuts på sina egna idéer, göra samma film igen - i stort sett. När Chappie utannonserades och den första trailern dök upp stod det naturligtvis snabbt klart att Blomkamp gjort samma film, en tredje gång - med några smärre förändringar till själva grundsynopsis. Men jag gav den en chans, såg Chappie i förrgår och rankar den redan som årets näst sämsta film (hittills) endast trumfat av genomgående horrible Fifty Shades of Gegg™.

Chappie var usel, tyvärr. Riktigt usel. Överspel, snålspel, trista karaktärer, töntig logik, slapphänt regi, tramsig upplösning, överarbetade actionsekvenser... Det var en direkt fruktansvärd film som jag nätt och jämnt lyckades kämpa mig igenom (med blodsmak i munnen). Jag tål den helt enkelt inte och därför får den lov att inleda den här surmulna bloggserien.