Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Driveclub är trasigt

Skrivet av Petter den 20 oktober 2014 kl 14:10

Min 6:a står sig. Driveclub är ett ytterst mediokert racingspel och det är surt att se hur risigt arbetet med att optimera nätkoden gått för Motorstorm-studion. För även om smaken är som baken och det givetvis finns gott om Gamereactor-läsare som inte höll med mig gällande spelets upplägg, överdrivna fartkänsla samt märkliga svårighetsgrad - går det liksom inte att inte hålla med om att Driveclub, som onlinespel, är trasigt till den milda grad att det hela för tankarna till Battlefield 4 strax efter releasen. Jag har försökt köra några tävlingar (ett helt gäng, faktiskt), men det går inte. Loppen bryts mitt i, hela tiden.

Gamereactors recension hittar du här

Countdown to UFC 179

Skrivet av Petter den 20 oktober 2014 kl 13:53

På lördag smäller det, igen. UFC 179. Jag är så taggad på Aldo vs Mendes 2 att jag knappt kan hålla kroppsvätskorna i styr. Tänkte tippa lite på matchkortet på torsdag/fredag men innan dess tipsar jag om Countdown-dokumentären som regerar, som vanligt. Jag hoppas, hoppas, hoppas (innerligt) att Mendes kan knipa Aldos bälte den här gången. Länk

Snowpiercer var underbar

Skrivet av Petter den 20 oktober 2014 kl 12:57

Vilken film. Vilken otrolig film. Jag och Frugan® gluttade på Blu-ray-utgåvan i helgen och såhär i efterhand är jag lika imponerad som förbluffad. Joon-ho Bong är en riktigt cool katt. The Host var strålande, Mother likaså och Snowpiercer ännu bättre. En perfekt mix mellan en artfilm och en traditionell actionstänkare. En postmodern, lekfull satir ena stunden, en gammaldags revolutionsrulle andra. Mixen var strålande, designen, fotot och klippningen likaså. Jag är rysligt imponerad. Årets hittills bästa film tillsammans med Guardians of the Galaxy, för min egen del.

Världens bäst säljande spelserier

Skrivet av Petter den 20 oktober 2014 kl 12:37

Jag skrev en nyhet igår som handlade om de totala försäljningssiffrorna för Halo som spelserie. 60 miljoner exemplar sedan 2001. Flera av er som läser skrev in till brevlådan och ville veta hur mycket som sålts av massa andra populära spelföljetonger. Jag har sammanställt några av de vi vanligtvis skriver mest om. Intressanta siffror, såklart.

Super Mario 265 miljoner sålda spel
Nintendo har krängt imponerande 265 miljoner spel med Super Mario i titeln. Detta sedan mitten av åttiotalet.

Pokémon 260 miljoner
Den gula råttan och alla hans 101 kompisar har sålts i nästan lika många exemplar som Super Mario-serien. Makalösa siffror såklart med tanke på att Pokémon debuterade betydligt senare.

Grand Theft Auto 186 miljoner
Bröderna Housers stilbildande spelserie har inte bara förändrat actiongenren under de senaste 15 åren utan även sålt i hiskeliga mängder. Bara GTA V har tydligen krängts i närmare 30 miljoner exemplar på lite drygt ett år.

The Sims 175 miljoner
Att The Sims är en av världens fem största spelserier är det nog inte många som vet om. Det känns helsnurrigt men stämmer faktiskt. Många har lekt med simmar sedan början på 2000-talet.

Need for Speed 150 miljoner
EA har krängt hela 150 miljoner exemplar ur Need for Speed-serien. Mycket impressive, såklart.

Sonic The Hedgehog 140 miljoner
Det är inte särskilt svårt att begripa varför Sega fortsätter att toksatsa på Sonic trots att de senaste 25 spelen inte varit särskilt bra. Orsaken stavas såklart "hiskeliga försäljningssiffror". Sonic är sjukt populär, still.

Call of Duty 136 miljoner
Activision har krängt nästan 140 miljoner spel i vad som är actionvärldens svar på en Michael Bay-rulle. I jämförelse har till exempel Avatar (filmen) sålts i 17 miljoner exemplar på Blu-ray och DVD (totalt).

Halo är inte störst men en suuuuperviktig spelserie för Microsoft, såklart.

Sugen på The Affair

Skrivet av Petter den 20 oktober 2014 kl 11:44

Hypade dramaserien The Affair (Showtime) har enligt favorittidningen Hollywood Reporter börjat strålande. Superb regi, lysande skådespeleri och ett manus som imponerar rätt igenom, tydligen. Jag ska kika på avsnitt ett ikväll och är laddad så in i bomben. Trailern

BETA +