Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Pappas Pizza: Degbok + spadar

Skrivet av Petter den 21 juni 2017 kl 22:19

Jag är inte igång riktigt än, även fast den vedeldade lilla italienska pizzaugnen från Zanichellis Vedugnar står på plats. Bordet den står på ska utrustas med låsbara industri-hjul som gör att jag kommer att kunna rulla undan ugnen, även fast den mest troligt knappt lär gå att rucka på. Det ska in marksten också, under ugnen. Tio stycken, som jag köpte idag. Dels för att få upp arbetsytan lite men även för att slippa bränna hål på ekbordet, såklart. Idealiskt hade det varit att haft ett mycket stabilt stålbord med hjul på, redan från början, men ja - nu får detta lov att duga.

Förutom att jag och Frank köpte hjul/sten idag levererades mina spadar. En stor för att lägga in och plocka ut pizzorna. En liten (rund) för att rotera pizzan när den väl ligger och myser under elden och en kopparborste för att rengöra ugnen efter avslutat bak. Jag beställde även VM-bagaren Håkan Johanssons bok om pizza och kommer att köra på hans recept på kalljäst deg samt på tomatsås. Resten av boken kändes dock mest tramsig med alla möjliga snofstramsiga hipsterpizza-sorter (tryffel och löjrom har inget på en pizza att göra, om du frågar mig - eller Mario Batali).

Imorgon hoppas jag kanske kunna elda igång ugnen för första gången... Se hur snabbt jag kommer upp i temp.

Jag drar igång "Pappas Pizza"

Skrivet av Petter den 20 juni 2017 kl 19:55

Det tog mig ett par år, där för sju år sedan, att göra hamburgaren som jag visste att jag hade inom mig. Ett par resor till USA och hundratals besök på de ställen som anses "bäst" senare och jag kunde börja laga hamburgare, hemma, som jag tyckte höll riktigt hög jänkarklass. Men det var länge sedan det nu. Sedan dess har jag varit och nallat på pizza, riktig pizza. Men alltid backat. Det har känts lite för bökigt, för svårt. Och jag har i stort sett ingen egentlig koll på pizza förutom att jag älskar att stoppa skiten in i mitt skeva gubbansikte.

Men nu ska det bli ändring på det. Fick min italienska vedugn idag och imorgon anländer pizzaspadar, kopparborstar, italienskt (stenmalet) pizzamjöl samt "världens bästa tomater" (konserverade), direkt från Iiiitaly. Jag ska satsa, hårt. Jag ska bli riktigt bra på att baka riktig pizza (napoletansk) och tänkte såklart blogga om hela resan. Nu kör vi.

Shure SE-535 har anlänt...

Skrivet av Petter den 20 juni 2017 kl 19:51

De låter bra. Så in i bomben bra. Det finns en detaljrikedom i dessa snordyra snäckor (3899 kronor) som jag aldrig tror att jag hört i en in-ear-lur. Och ljudet är luftigt och öppet, proppat av transparens. Jag saknar lite bas, dock. Bas-skadad trummis som jag är. Men ja, redaktionens egen hifiexpert Fredde Lindman kommer att betygsätta dessa under de kommande veckorna. Missa inte det.

The Lobster var...

Skrivet av Petter den 19 juni 2017 kl 11:56

... Fullständigt värdelös. Vilket dåligt, dåligt, dåligt, absurt (lågt) skämt till film. Vi pratar renodlat nonsens här. Poänglöst trams, utan egentligt värde. Visst, det fanns ett par (tre, max) lyckade (sotsvarta) skämt under den första akten men efter en halvtimme var den där Wes Anderson-plagiat-känslan död och det som återstod var rena rama plågan. Sista 40 minuterna av The Lobster kan vara något av det sämsta jag sett i hela mitt liv, faktiskt. Även fast Colin var bra, rakt igenom (han är alltid bra - förutom i Alexander). Mitt betyg: 3/10.

Floyd vs Conor = Bokat & klart

Skrivet av Petter den 16 juni 2017 kl 22:56

Ja-jösses... Jag trodde nog (innerst inne) aldrig (någonsin) att det verkligen skulle bli av, men nu har båda herrarna skrivit på kontrakten och datumet är satt. 26:e augusti i Las Vegas ska Floyd Mayweather Jr möta UFC-champen Conor McGregor i en boxningsmatch (!). Det känns så olidligt bisarrt att skriva de där orden, men så är det. Floyd är mest troligt den bästa boxaren genom alla tider. Kanske till och med bättre än vad Ali var. Conor då? Han är inte särskilt bra som renodlad boxare, alls. Karln har en sjuhelvetes timing, långa pricksäkra armar och fantastiskt bra förmåga att beräkna avstånd - men har aldrig gått en professionell boxningsmatch och kommer såklart att bli förnedrad av Mayweather. Förnedrad. Jag kommer dock att sitta vaken, se spektaklet (live!). Skulle inte missa det "for the world".

Du då?