Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

P1 vs LaFerrari vs 918 Spyder

Skrivet av Petter den 13 oktober 2015 kl 12:54

Supercar Driver har släpat med sig miljardären Paul Bailys hyperbils-trojka bestående av McLaren P1, Ferrari LaFerrari och Porsche 918 Spyder och pressat ned BTCC-stjärnan Mat Jackson i alla tre bilarna. Tydligt blir det snabbt att P1:an faktiskt är den snabbaste av de tre då den sätter den bästa tiden trots sämst förhållanden på banan. All-in-all: En supersmaskig video som du inte bör missa. Länk

Iphone 6S - Mina intryck

Skrivet av Petter den 13 oktober 2015 kl 12:23

Den vilar i min hand. I ett skal som är halt som en inoljad grillkorv. Kan inte sluta väl detta, framförallt inte med tanke på att min finmotorik påminner om han som målar porslinstomtar i den här lilla klassikern. Men! Jag har levt ett par dygn med min nya Iphone nu och jag älskar den, innerligt. Den är klart snabbare (på allt) än min gamla 6 Plus, skärmen upplever jag som känsligare, kameran är mycket bättre och ljudkvaliteten likaså.

3D Touch känns såhär långt som en strålande, strålande nyhet. Att kunna radera ett SMS eller posta en ny Instagram-bild utan att tvingas klicka tre-fyra gånger utan istället bara kunna trycka hårdare på skärmen - är naturligtvis något som kommer att bli en jättegrej framöver. Det enda negativa jag kan komma på just nu är batteritiden som inte förbättrats, alls. Jag förstår problematiken och med tanke på att jag kör Plus-modellen (igen) räcker mitt batteri alltid hela dagen/kvällen men jag skulle vilja se en stor förbättring här inför Iphone 7.

P3 är verkligen horribelt

Skrivet av Petter den 13 oktober 2015 kl 10:43

Jag har aldrig (någonsin) gillat att lyssna på radio. Jag har väl inte lyssnat på ett enda radioprogram frivilligt i hela mitt liv, tror jag. Det finns vissa podcasts som jag gillar (Joe Rogan Experience, The Smoking Tire Podcast, Smodcast, The MMA Hour bland annat) men framförallt svensk radio funkar inte för mig. Min en av kollegorna tyckte det var lite tyst och trist här, köpte finfin radio med förvånansvärt trevlig ljudkvalitet och har sedan dess låtit P3 stå och skvala i lite drygt två veckors tid nu. Jag har hört allt. Timme efter timme efter timme efter timme...

Och ja, det har varit fantastiskt horribelt, rakt igenom. Jag har hatat varenda sekund, tyvärr. För även om jag inte har någon som helst koll på radio, radiokanaler och radioprogram så hade jag nog aldrig trott att P3 skulle gått och blivit Radio Rix, för det är exakt så jag upplever det. Flertalet övertända programledare svammelskriker i munnen på varandra om förbluffande ointressant saker, babblar flamsigt om utdraget nonsens i långa partier och poppar sedan igång samma sliskiga (7) låtar som de spelat, om och om och om och om igen, de senaste veckorna. Samma sak - hela dagarna. Om och om och om igen. Inte ens de nya sketcherna från Mammas nya kille håller någon form av kvalitet, tyvärr.

Det känns som om jag blir lite dummare (tro't eller ej) för varje timme som jag tvingas lyssna på P3 vilket innebär att jag inom kort har planer på att backa över radiohelvetet med frugans Suv. Jag har utan tvekan lyssnat på samma låt av den smått avskyvärde Drake säkert 500 gånger den senaste veckan. Det känns nästan som att samma trötta discolåtar programmeras in i folkets medvetanden, istället för att försöka skapa någon slags variation. Det antal gånger de senaste två veckorna som Aviciis senaste skräpsingel (som låter som en skamlös mix mellan Mumford & Sons och Katy Perry, rakt av) poppats på P3 är ett ännu värre mysterium. Jag ljuger säkert inte om det uppgår till strax över 19 miljoner tillfällen. Slå på P3, och du kommer (oavsett tid på dygnet eller veckodag) att höra detta (eller Avicii, eller Drake) Jihoooo!

Gillar du att lyssna på radio?

"Whatapp Peee Threee, Yo! Thanks fou reppin my shit!"

Mat du inte äter?

Skrivet av Petter den 12 oktober 2015 kl 10:13

Mat... Det finns naturligtvis mat som får mig att sjunga, för att det är så fantastiskt gott. Det finns naturligtvis lika många rätter som får mig att vilja lägga ned underarmen mot bordsskivan och liksom svepa hela tallriken mot golvet medan jag skriker av vildsint raseri. Smaken är ju som baken och för min del existerar det ett antal rätter som jag bara inte äter, oavsett. Jag tänkte lista maten jag avskyr och be dig göra detsamma.

Mat jag inte äter:

Blodpudding
Smaken i sig är inte den sämsta, det smakar råg och sirap, mixat med den där järnrika, metalliska touchen av blod. Men konsistensen är vidrig och själva tanken på att äta grisblod funkar verkligen inte för mig.

Surströmming
Jag har råd med färskt kött och färsk fisk, köper inte sur, möglig, jäst mat som gör en sjuk och illamående. Eftersom jag har ett fullt fungerande luktsinne avstår jag även mat som luktar som ett normalstort utedass.

Kräftor
Köttet är småsurt men förbluffande smaklöst och har en gummiaktig konsistens. Kräftan är en asätare och vattnets motsvarighet till kackerlackan vilket, tillsammans med den rikliga mängden avföring som djuret i sig innehåller, inte gör den till något jag vill äta.

Isterband
Jag älskar korv men kan inte med isterband. Det går bara inte, även fast många av dagens sorter innehåller ganska bra råvaror. Den där starkt syrliga smaken är vidrig, verkligen.

Lever
Kroppens reningsorgan är inget jag äter då både smak och konsistens är hemskt. Jag minns med stor fasa min kära mors vidriga leverbiffar som hon mulade in i trutn på mig med stor övertygelse.

Sushi
Tramsigaste maträtten genom alla tider. Geggigt ris utan egentlig smak blandas med rå fisk som är geggig, och förhållandevis smaklös. För att få skiten att smaka krävs snorstark dippsås... Jag står helst över.

Vilka rätter vägrar du att stoppa i munnen?

Coola väggprydnader

Skrivet av Petter den 11 oktober 2015 kl 13:58

Min kompis Goldwing® är en multitalang. Brutal botaniker (kirrade svartvinbärsbuskar åt frugan® som växer likt ogräs), mästerlig på att baka och en jävel på finsnickeri. Han har på slutet börjat göra custom-grejor i trä, och jag fick förutom min iHegevall-logoboll en Doom-logo som sitter på väggen i kontoret.

Larvigt läckert att den är målad i samma färg som väggen i sig vilket gör att den egentligen bara syns när jag belyser den från sida och skuggan kastas på väggen. Löjligt fräsigt och ordentligt nördigt. Han kommer inom kort att öppna Facebook-sida där du kommer att kunna bestämma din favoritlogo, spelfigur, ditt namn eller något annat - handgjort i trä (och målat). Återkommer med länktips när sidan är uppe.