Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Förr eller senare exploderar jag

Skrivet av Petter den 30 oktober 2014 kl 11:23

Frugan® ville se filmen baserad på boken... Boken som blev en ungdomssuccé av sällan skådat slag och som handlar om två cancersjuka 19-åringar som blir upp-över-öronen-förälskade. Jag pratar naturligtvis om The Fault in Our Stars. Jag hade inga förväntningar överhuvudtaget. Inte läst boken, är 20 år för gammal, brukar sällan gilla ungdomskärlek på film (det blir inte sällan överdrivet sentimentalt och mer än en gnutta manipulativt). Men tro på fan. The Fault in Our Stars var en riktig toppenfilm. Kemin mellan huvudrollsinnehavarna var tamefan helt otrolig. Skådespeleriet fenomenalt. Äkta kärlek, äkta vänskap, äkta sorg, äkta människor. Det blev aldrig något annat än uppriktigt, aldrig något annat än trovärdigt (även fast de grisigaste sidorna av cancer som sjukdom aldrig visades). Tempot, klippningen, musiken... Mycket annat som stämde, också, i denna överraskning till film. Shailene Woodley kommer att gå långt.

Boardwalk Empire är slut...

Skrivet av Petter den 29 oktober 2014 kl 13:23

Det var vemodigt, lite sorgligt. Jag såg det allra sista avsnittet av Boardwalk Empire igår, en dramaserie jag favoriserat i flera år och i princip dyrkar. Det blir inte så mycket bättre än Terence Winters mustiga gangsterepos som sedan starten berättat den verklighetsbaserade storyn om hur den organiserade brottsligheten föddes i USA. Säsong fem var en besvikelse enligt mig (som jag tidigare skrivit om) då på tok för mycket tid slösades bort på ointressanta bifigurer, men slutet (avsnitt åtta) var episkt. Jag satt som förstenad igår och njöt av de sista 55 minuterna med Nucky (baserad på verklighetens Enoch L. Johnson).

Nu är det över. En otrolig resa, en osannolikt briljant serie som med enkelhet skåpar ut i princip allt annat som sänds på TV just nu. Påkostat, ambitiöst, nyanserat, intressant, intelligent, balanserat, spännande, gripande... Boardwalk har erbjudit storslagen underhållning i flera år nu och för det vill jag skicka en gigantisk tårta till HBO och till Terence Winters. Den gubben kan mycket väl vara en av de mest geniala manusförfattarna genom alla tider. Att ha manuset till Boardwalk Empire, Sopranos och Wolf of Wall Street på sitt samvete är verkligen inte kattskit.

Hammond krashar en miljon kronor

Skrivet av Petter den 29 oktober 2014 kl 11:11

När jag träffade före detta The Stig (Ben Collins) på Brands Hatch för lite drygt en månad sedan och fråga om hur bra Hammond & Clarkson var på att köra racerbil svarade han som följer: "Extremt medelmåttiga". Och ja, det kanske är dags att utgå från det nu-då när stackars Hammond lyckats krascha ännu en snordyr sportkärra. Eller nej, nu är jag orättvis och nedrig. Det kan såklart hände den bästa. Hur som helst: Jag älskar Top Gear och ser fram emot The Perfect Road Trip 2. Kika in trailern vetja. Länk

Mästerverk Enligt Mig (06)

Skrivet av Petter den 29 oktober 2014 kl 10:58

TOMB RAIDER / Playstation / 1996
Jag minns att jag läste en förhandstitt i Computer and Video Games. De beskrev spelet som en mix mellan Indiana Jones och Resident Evil. Såhär i efterhand var det en ordentligt märklig jämförelse men jag minns att jag tände till, bra-nog å. Jag drog igång min egen lilla hypemaskin och knappa månaden senare dök mitt recensionsexemplar upp. Jag minns mycket väl hur otroligt snyggt jag tyckte att det var. Otroligt. Att Lara var bångstyrigt ultrajobbig att styra spelade igen roll, jag var en äventyrare i en stor, öppen 3D-värld och mystiken i Tomb Raider gick utanpå allt. Jag kunde inte sluta spela. Det gick inte.

Jag sjukskrev mig från skolan flera dagar i rad för att kunna vara hemma och spela. Jag var besatt. Sen minns jag hur jag körde fast i Damokles-rummet. För att lösa gåtan med svärden som hängde och dinglade ovanför huvudet där vid det enorma matbordet var jag tvungen att fråga min historielärare om han kunde berätta lite om Damokles, vilket han gjorde. Samma kväll löste jag pusslet i rummet och kunde springa hela vägen tillslutet där Natla väntade. Ett underbart spel, ett mästerverk. Jag delade ut betyget 10/10 och kallade det för ett av de bästa äventyren jag någonsin haft nöjet att avnjuta.

Läs tidigare delar i denna bloggserie: 01 / 02 / 03 / 04 / 05

Det är "Bilens dag" idag

Skrivet av Petter den 28 oktober 2014 kl 18:54

Idag är det "bilens dag" och vi bör därmed stämma upp i kör, hylla våra vrålåk och mysa lite i förarstolen. Jag tänkte passa på att högljutt och mysigt gratulera min kära, stora, snabba Super-Gris® denna dag med en fanfar och ett löfte om ännu mer kärlek - nästa sommar. Säsongen för min Nissan GT-R är över och precis som tidigare år har jag haft fantastiskt, fantastiskt roligt i denna fantastiska bil. Längtar redan till maj 2015.

Vilken bil vill du hylla idag?