Svenska
Blog

Det nya supersockret

Skrivet av Petter den 14 juni 2012 kl 19:32

Det blev lagligt och godkänt först för ett halvår sedan... i Sverige alltså. Det nya supersockret som kommer att rädda mänskligheten, menar mången påläst expert. Jag pratar naturligtvis om Stevia. 400 gånger sötare än socker och hur bra för kroppen - som helst. Det låter för bra för att vara sant, men det är sant. 100% supersant. Och Stevia-revolutionen har nu inletts.

Stevia är helt naturligt, har noll kalorier, noll kolhydrater och noll GI. Det kommer såklart under de kommande åren att dyka upp i godis, läsk, kakor och bullar. Sötsaker som i och med detta kommer att bli ofantligt mycket nyttigare än hur det ser ut idag. Stevia är dessutom inte en orsak till hål i tänderna - vilket gör att godistillverkarna tydligen stressar som illröda illrar för att få ut det första riktiga Stevia-snarret på våra svenska butikshyllor.

Personligen är jag förväntansfull och supernyfiken. Godis, läsk, bullar och kakor som kommer att smaka precis som om de var fyllda med vanligt socker - men varken orsaka karies, innehålla kalorier eller kolhydrater. Jag slänger iväg en spontanapplåd och hoppas på en nyttigare framtid med exakt samma kosthållning som jag har idag...

Det nya supersockret

Stevia. Fullständigt jiefla briljant.

HQ