Svenska
Blog
Microsoft ska utmana Ipad

Microsoft ska utmana Ipad

Skrivet av Petter den 20 juni 2012 kl 14:19

Ja, den ser ju ganska läcker ut, Microsofts svar på Ipad; Surface. Jag har lite svårt att begripa vad man ska med den där gummiförklädet till tangentbord till, dock, men det får åtminstone surfplattan att se mer... originell ut än Samsungs skamlösa Ipad-plagiat.

Jag skulle dock tippa att det är too little, too late. Jag må vara en ordentlig Mac-fanboy (vilket ni vänligt nog påminner mig om cirka 122 000 000 gånger varje gång jag nämner något om Apple) men även en skogstokig Mac-hatare inser ju såklart vilket stenhårt strypgrepp Apple faktiskt har på hela surfplatta-marknaden. Ipad säljer ju sönder samtliga konkurrenter och är till skillnad från Iphone fullständigt överlägsen konkurrenternas modeller (Galaxy Tab är ju faktiskt ljusår efter).

När Microsoft skulle konkurrera ut Ipod gick det väl... inte alls. Zune var och förblir en monumental dunderflopp. Det återstår att se om det kommer att gå bättre för Surface. Vad tror du? Kan Microsoft slå sig in på marknaden för surfplattor och kan någon rå på Ipad idag?

HQ