Svenska
Blog

Clay Guida borde skämmas

Skrivet av Petter den 24 juni 2012 kl 02:20

UFC on FX: Maynard vs Guida. En riktigt rutten skräpgala där i princip enbart Pearson vs Swanson (på mainkortet) bjöd på någon slags underhållning. I övrigt var den en samling sömniga matcher som erbjöds där framförallt huvudfighten mellan Gray Maynard och Clay Guida utmärkte sig som kvällens absolut sämsta.

Guida är ju allmänt känd som en av UFC:s absolut mest explosiva och oförutsägbara fighters. Hans fight mot Diego Sanchez förblir den enskilt bästa mixed martial arts-matchen jag någonsin sett - men natten mot idag var direkt pinsam för Clays del.

Precis som Carlos Condit klev Guida ut med en strategi som coach Greg Jackson sytt ihop, en strategi som gick ut på att springa - inte slåss. Precis som Condit när han slogs mot Nick Diaz spenderade Guida matchens 25 minuter med att springa ifrån Maynard. Han undvek att slåss, vilket givetvis borde ha inneburit en diskvalificering - så som han höll på.

Det är pinsamt och sorgligt att domarna tillåter den där typen av sportförstörande feg-strategier som Guida använda mot Gray och som fighter har den håriga snickaren nu gått från en personlig favorit till någon som jag mer än gärna buar ut.

Clay Guida borde skämmas

"Jaaaaa! Vad jag älskar att springa."

HQ