Svenska
Blog

Black Country Communion

Skrivet av Petter den 27 juni 2012 kl 12:54

Black Country Communion är lite av supergruppernas supergrupp. Det vet vi redan. Glenn Hughes (Deep Purple) är mest troligt en av tidernas bästa hårdrockssångare. Jason Bonham är son till världens främsta batterist genom alla tänkbara tider (Zeppelin) och Derek Sherinian är Dream Theaters före detta keyboard-kung. Tillsammans (och med en liten, liten farbror på gura) utgör de Black Country Communion. Bredbent, rivig gubbmuzzakk med rötterna i 70-talets hårdrock.

Min kompis Bowser Shaboom-Frisyr® hatar så gott som alla musik som inte skrivits av Judas Priest och brukar storsåga exakt allt som jag tipsar honom om. När jag bad honom nämna ett enda nytt band som inte toksuger name-droppade han Black Country Communion. Och de två skivor som jag sedan någon månad tillbaka inhandlat - är riktigt trevliga.

Nedan kan du provlyssna på One Last Soul (om du nu inte redan gjort det). En kanonlåt som känns sådär okomplicerat rivig som Purple en gång gjorde. Synd bara att Jason Bonhams trumintro är genuint bedrövligt. Jag undrar: Vad var det karln egentligen försökte göra där i början?

Lyssna på One Last Soul

Black Country Communion

Ja! Glenn Hughes är 60 bast och ser ut som 32. Han sjunger dessutom exakt lika bra som han gjorde för 28 år sedan.

HQ