Svenska
Blog

Svensk racingsoppa

Skrivet av Petter den 8 juli 2012 kl 11:48

Janne Flash Nilsson, Polestar Volvo och West Coast Racing fick nog av alla regeländringar, det märkliga resultatpillandet och den semi-skeva politiken som STCC tvingade på sina team, om man ska tro på dem själva. Svensk Touringcar-racings tre främsta team tog sitt pick och pack och... drog. Istället startade de upp en egen racing-organisation vid namn Touring Car Team Association (TTA).

I helgen har hela grejen med två rivaliserande racingorganisationer med ungefär samma typ av motorsport - varit en ytterst märklig sådan. Igår bänkade jag mig för att se STCC-loppet, men snubblade över Touring Car Team Association-tävlingen på Kinnekulle och såg på det racet istället. De baktalar varandra, slåss om bankontrakt, förare, sponsorer och team.

De enda som egentligen verkar bli lidande är vi fans, om sanningen ska fram. För jag vill se de bästa svenska touring car-förarna tävla mot de bästa. Att splittra lilla racing-Sverige på det här viset gör ingen nytta. Inte som det ser ut just nu i alla fall. Jag kan därmed inte annat än hålla tummarna för att STCC går och självdör. För just nu känns TTA som det mer intressanta alternativet.

Kikar du på racing och har du hängt med i turerna kring detta? Vad tycker du och vilken organisation föredras hemma hos dig?

Svensk racingsoppa

Svensk racing.

HQ