Svenska
Blog

Hollywoods sliskigaste

Skrivet av Petter den 29 juli 2012 kl 12:59

Jag skäms, ärligt talat. Över att Hollywoods sliskigaste regissör är helsvensk. Det känns tragiskt. På fler sätt än ett. Jag pratar naturligtvis om Lasse Hallström. Hans filmer är rent generellt något av det absolut värsta jag vet. Karln är direkt fruktansvärd.

Lasse har flera gånger pratat om att det är betydligt svårare att göra sliskiga och förutsägbara drama-rullar än bombastisk action. Jag tvivlar. Åtminstone när det gäller Hallströms egna filmer. Han har ju nämligen gjort samma film tio gånger nu, med några skådespelarbyten och ett par ändringar i grundsynopsen - enbart.

Jag såg hans senaste film i fredags; Salmon Fishing in the Yemen. Den var horribel. Så sliskig att jag direkt blev äcklad. Så otroligt tillrättalagt. Så otroligt orealistiskt sagobokstöntigt och söndersockrat. Även fast Ewan gjorde allt han kunde för att rädda spektaklet slutade Salmon Fishing in the Yemen som en ren och skär katastrof. Jag gjorde en snabb koll i (den gamla) minnesbanken över mina åsikter om Hallströms senaste filmer och passade på att skriva ned ett par snabba omdömen:

Ciderhusreglerna (Sliskig och otroligt långtråkig)

Chocolat (Sliskig och hemsk)

Sjöfartsnytt (Sliskig och horribel)

Hachiko (Sliskig och poänglös)

Dear John (Sliskig och värdelös)

Salmon Fishing in the Yemen (Sliskig och bedrövlig)

Hollywoods sliskigaste

"Hihi! Nu säger vi nåt riktigt sliskigt, okej?"

HQ