Svenska
Blog
Konsollogotyper (1)

Konsollogotyper (1)

Skrivet av Petter den 20 augusti 2012 kl 12:29

Det var Gamereactor-läsaren ica som gav mig idén till att lista konsol-logotyper här i bloggen och i egenskap av Gamereactors Art director tycka till om dem, rent designmässigt. Jag kommer att göra en bloggserie av detta (i fem delar) och här kommer de första fem loggorna.

Xbox / Det finns något fulsnyggt över Microsofts gamla Xbox-logotyp. Den är lite 80-talsaktigt grabbfrän med sin kantiga extrem (fonten) samt det tredimensionella krysshålet. Jag gillar den. Även fast den känns gammal.

Mega Drive / Loggan för Segas gamla 16-bitarsmonster var och förblir sådär sliskig och överarbetad som amerikansk form ofta blir. Den är dock inte ful, och jag minns att jag älskade den som designintresserad och speltokig 13-åring.

Playstation / En av de sämsta konsolloggorna genom alla tider är enligt mig den för Playstation (1). PS-symbolen är vidrig och typsnittsvalet på Playstation står sig som riktigt dåligt. Jag hatar dessutom färgsättningen och dispositionen.

Playstation 2 / Playstation 2-logotypen är betydligt, betydligt bättre än den för PSOne. Jag gillar det kantiga tänket och färgtoningen från mörkblått till ljusblått. Stilrent och snyggt.

Dreamcast / Om snurran inte hade ritats av en fyraåring hade Dreamcast-loggan varit bra. Nu förblir den en ganska tragisk kludd. Typsnittet känns helfel också. Sansseriffer andras inte TV-spel, direkt.

HQ