Svenska
Blog
Konsollogotyper (3)

Konsollogotyper (3)

Skrivet av Petter den 22 augusti 2012 kl 10:55

Xbox 360 / Jag vill gilla loggan för Xbox 360, men kan inte. Det går inte. Den är för vek, för mesig och för försiktig. Bollen med krysset i är helt okej medan skärningen på texten inte riktigt fungerar. Fontvalet är för tunt/smalt och färgsättningen ger ett intryck av mesighet.

Genesis / Mortal Kombat-estetiken i den amerikanska loggan för Mega Drive är genuint fruktansvärd såhär 23 år senare. En av de absolut sämsta konsollogotyperna någonsin...

Super Nintendo / Även fast hårt kursiverad kompakt-linjär inte känns särskilt modernt idag, år Super Nintendo-logotypen en bra logga som kändes supersnygg då, för 23 år sedan.

Playstation Vita / Loggan för PS Vita är så otroligt intetsägande att det nästan är svårt att tycka något om den. Fegt typsnittsval, trist färgsättning. Den är inte ful, men sådär lagom hopplös.

Game Boy Color / Jag förstår såklart tanken. Att skriva ut "Color" i ett barnkalas-doftande och skojfriskt typsnitt som andas "ung målgrupp" och party-play. Tyvärr använde Nintendo Comic Sans och i slutändan står sig denna som en av tidernas fulaste spelloggor.

Här hittar du den förra delen

HQ