Svenska
Blog
Konsollogotyper (4)

Konsollogotyper (4)

Skrivet av Petter den 27 augusti 2012 kl 18:59

Här kommer den fjärde delen (av fem).

Sega Saturn / Tanken var god. En spejsad Saturnus med ett futuristiskt S som slingrar sig runt. Men nej, det fungerade inte. Även fast jag gillar den rundande linjären som konsolnamnet står skrivet i så blir det för mycket skuggor, för mycket 3D-effekt och för rörigt.

Game Boy Advance / Även fast G:et är lika trasigt här som i den vanliga Game Boy-loggan är Advance-varianten bättre tack vare strålande typsnittsval för ordet "Advance" (samma som i Gamecube-loggan) och den lila konturlinjen. Snyggt och samlat.

Nintendo 64 / Det hade kunnat bli riktigt bra. Tanken med ett stiliserat "N" i 3D hade kunnat fungera perfekt. Men för många färger och ett fegt/intetsägande fontval gör denna till en logotyp jag helst glömmer...

Jaguar / 80-talstöntigt svincool och fortfarande sådär rivigt Predator-effektiv. Så sammanfattar jag enklast mina åsikter om Jaguar-logotypen som jag fortfarande gillar.

Wii / Att välja en modifierad variant av typsnittet Bauhaus till Wii-loggan var fel redan från början, anser jag. Nog för att fonten inger en känsla av mjuk lekfullhet, men jag sammankopplar den med gammal tysk barnprogramsform och har därmed aldrig gillat denna logo. Tyvärr.

Här hittar du Konsollogotyper (3)

HQ