Svenska
Blog
Min relation till: Starcraft

Min relation till: Starcraft

Skrivet av Petter den 12 september 2012 kl 15:19

Tänkte starta en ny bloggserie om personliga spelminnen. Om min relation till mina favoritspel. Onödig navelskådning eller initierade/intressanta historier... det får du (såklart) avgöra. Here goes nothing.

Min relation till: STARCRAFT
(PC / Mac / 1998 / Blizzard)

Jag hade ett uppehåll under 1998. Jag började recensera spel 1994 (eller i slutet av 93) men blev av med mitt jobb som frilansare efter ett bråk med chefredaktören och hade ett sabbatsår under 1998. Jag jobbade på en reklambyrå på den tiden som illustratör. På fritiden arbetade jag på mitt tidningskoncept som jag sedan skulle komma att sälja till Spray (som blev Missil).

Jag minns det som igår. Jag hade inte spelat särskilt mycket på hela vintern när jag i maj 1998 tog mina sparpengar och köpte en ny Mac. I samma veva installerade jag även Starcraft och mellan passen då jag putsade på min tidningsdummy spelade jag Blizzards geniala strategispel. Jag blev beroende, snabbt. Efter någon vecka satt jag uppe halva nätterna och kom till jobbet som en sömndrucken zombie. Min dåvarande flickvän stod iband och stirrade på skärmen, frågandes. Hon fattade inte varför jag plötsligt blivit beroende av ett spel som enligt henne såg "svintråkigt" ut.

Min tid som aspirerande tidningsn00b (som drömde om en egen speltidningsredaktion) färgades definitivt väldigt mycket av Starcraft. jag klarade spelet i ungefär samma veva som jag gjorde klart Gamer (som sedan såldes, och blev till Missil) färdigställdes för tryck. Starcraft förblir ett av mina absoluta favoritspel och min relation till det kommer aldrig att förändras.

HQ