Svenska
Blog
Mina första intryck av Galaxy S3

Mina första intryck av Galaxy S3

Skrivet av Petter den 25 september 2012 kl 18:54

Nu har jag använt den ett tag. Min nya Samsung Galaxy S3. Givetvis har jag jämfört den med min andra telefon; Iphone 4S. Och ja, rent hårdvarumässigt märks det tydligt (och snabbt) hur mycket mer kapabel Galaxy S3 är. Kameran är strålande, skärmen likaså och systemet för trådlöst överförande av filer mellan GS3-ägare är briljant. Den känns snabb och är sexigt byggd, tunn och betydligt lättare än min Iphone 4S. Hårdvarumässigt är den här telefonen fullständigt strålande, den saken är säker. Även om jag tycker att den är lite för stor.

Där brister, för mig, när det gäller mjukvaran - dock. Android är helt enkelt inte alls lika välgjort som operativsystem som iOS6 är. Inte ens nära. Inte ens på samma världskarta. Systemet känns instabilt på ett sätt som min Iphone aldrig någonsin gjort, det är fult designat, känns ofta hemmapulat och stundtals amatörmässigt och att navigera i Android är sällan lika smidigt och intuitivt som i iOS6. Systemet har dessutom hängt sig mer på en vecka än vad min Iphone gjort på fyra år.

Att ladda hem appar är lite av en plåga till Android. Jag har redan lyckats få hem mängder av trasiga skräpappar, något som aldrig händer via Itunes där allt måste genomgå Apples kvalitetskontroll. Helhetsupplevelsen är fortfarande betydligt mer gedigen med en Iphone. Det känns mer genomarbetat än vad Android någonsin gör. Och då kvittar det faktiskt (för min del) om Android tillåter hackerz att pilla/förändra exakt vad de vill.

Personligen vill jag inte förändra något i iOS6. Jag hatar att hålla på och installera småprogram, reda ut programkollisioner och problem i min speldator och vill absolut inte hamna där med min mobiltelefon. Därför väljer jag iOS6, i ur och skur. Jag skulle dock absolut fortsätta använda Galaxy S3 om jag kunde stoppa in iOS6 i den. För hårdvarumässigt är den som sagt briljant...

HQ