Svenska
Blog

Det farligaste - Just nu

Skrivet av Petter den 3 oktober 2012 kl 02:48

Alltid är det något i vår dagliga kost som är dödligt. Dödsfarligt. Dödsdöden dunderdö. Jag läste i en av kvällstidningarna en intervju med någon superdramatisk modereporter vars liv förstörs när hon plötsligt blev tokberoende av... vetelängd! Hon åt vetelängd och sockerbullar upp till två! Gånger! Om! Dagen! Här är det meningen att du ska gapa så stort du bara kan, spärra upp ögonen allt som går och flaxa panikartat med armarna. Sockret dödar oss. Sockerberoendet är vår tids folksjukdom. Huga! Kuta omedelbums till ditt köksskåp, skriksläng allt som innehåller socker rätt ut genom fönstret.

Enligt samma modereporter var hennes sockerberoende och vägen ut ur detta det tuffaste hon gjort - i hela sitt liv. Det var helt enkelt... Fruktansvärt. Hon vaknade på nätterna, i vild panik, skrek Kaneeeelbulle!! för allt vad flickhalsen höll för och svettades likt en gris när kollegorna klämde ned smaskiga vaniljdrömmar i sina ovetande strupar. Nu vill hon varna unga människor. För sockret. För sockret är den nya digerdöden. Svårare att sluta med än nikotin och alkohol, enligt påpassligt tillmötesgående, tillfrågad kostexpert.

Rubriken löd: Jag valde ibland bort en nyttig frukost för att istället trycka i mig vetelängd! Haha, skrattade jag. N00b. Jag valde bort frukost, lunch, middag och alla andra mål om dagen i flera år för att kunna maximera mitt intag av Gott & Blandat. Trots detta lyckades jag bibehålla en jämngrå och sprudlande naturlig hudton samt arbeta 12 timmar per dag med Sveriges största speltidning.

Socker är bra. Man blir glad, pigg som ett barn. Och det är gott också. Gott så in i bomben. Visst är det smart att avstå om man tränar inför VM i Löpning. Visst är det smart att avstå om man väger 600 kilo. Men nog är socker-hatet, alla dessa sockerfria dumbomsdieter och den utmålade beroendedöööden i dessa kvällstidningsartiklar ganska precis det fånigaste som finns.

Ät vetelängd, var glad. Håll käft.

Det farligaste - Just nu

Farligare än heroin enligt kostexperterna.

HQ