Svenska
Blog

Min nya bibel

Skrivet av Petter den 6 oktober 2012 kl 15:11

Den gamle Okej-reportern Anders Tegnérs förra bok om hårdrock var... bedrövlig. Jag var därför rädd för att hans inofficiella historia om Sveriges främsta musiker (genom alla tider) också skulle dofta fränt av lastgammal gubbröv - men så lyckligtvis är inte fallet.

Det firar vi med Yngwies fjärde bästa låt

Yngwie J. Malmsteen: Såsom i himmelen ock på Jorden - är nu utläst och det var en strålande biografi om en av mina största idoler. Yngwie har alltid stått stadigt som en otrolig låtskrivare och en gudabenådad gitarrist. Hans enorma självförtroende och No bullcrap-doftande framtoning har alltid retat den avundsjuka sur-svensken, men jag har alltid beundrat herr Malmsteen för sitt sätt att se på musik i allmänhet och hans egna förmågor som gitarrist - i synnerhet.

Jag rekommenderar med andra ord denna bok, till alla som har god smak. Yngwies resa är lika vansinnig som underhållande och fascinerande. Han gick från snorvalp i förortsreplokal till en av världens största hårdrocksstjärnor. Och det känns märkligt att den här boken inte kom för 15 år sedan...

Min nya bibel

Tjeeenare Kungen

HQ