Svenska
Blog

Han har alltid varit grym

Skrivet av Petter den 8 oktober 2012 kl 14:37

Nej, Tommy Lee verkar inte vara någon särskilt skön typ. Tvärtom. Efter att ha läst två böcker om Mötley Crüe och lyssnat på bandet i över 20 år verkar det absolut som om herr Lee är lite av ett arsel. Han har dessutom piercing i ansiktet (vilket ingen vuxen människa ens bör fundera på).

Men han har alltid varit en fantastisk trummis.

Inte fantastisk som i John Bonham / Keith Moon-fantastisk. Nej-fan. Inte ens nära. Men fantastisk såsom i "lira skiten ur allt och tillhandahålla ett förjävla härligt driv"-fantastisk. Om du förstår vad jag menar. Verkligen inte den mest tekniska av trumslagare och ingen vidare fills-kreatör, heller. Men vilket gudabenådat driv han har, Tommy. Vi lyssnar på Mötley idag, på redaktionen. Och även om mycket av musiken är knarkigt slafsig är trumspelet konstant briljant.

Dr. Feelgood (även om det är o-tight ibland, sure) är en typiskt exempel på detta liksom Kickstart My Heart. Trummorna driver låtarna, likt ett frustande, skenande lokomotiv. Att spela kaggeslag på backbeat:et (samtidigt som virveln) i 80 BPM är svårt. Det låter kanske inte svårt, men att få det riktigt tight är knivigt. Och Tompa gör det med bravur, i låt efter låt.

Härliga trummor på Hooligan's Holiday

Han har alltid varit grym

Lyssna (och kika) på på Dr. Feelgood (Official Music Video)

HQ