Svenska
Blog

Muslimhat mot Modern Warfare 2

Skrivet av Petter den 8 oktober 2012 kl 19:49

Ingen av er har väl frångått att det stormar kring Call of Duty: Modern Warfare 2 idag. orsaken är en tavla inne på en toalett på mutliplayerbanan Favela som tydligen innehåller någon slags textbaserad hyllning till Allah. Inget annat. Inget kränkande, inte vad jag kan förstå i alla fall.

Men många muslimer är arga. Tokarga. Och Activision blev tydligen såpass pressade av hela situationen att de nu plockat bort banan. Den går inte längre att spela. Diskussionen här på Gamereactor har blossat upp till ett ordkrig där många är onödigt arga, onödigt barnsliga. Samtidigt kan jag inte annat än tycka att det är de rosenrasande muslimerna som är barnrumporna i det här fallet.

Det handlar om en tavla, på en toalettvägg, i ett spel. Som dessutom inte kränker religionen som sådan. Herregud... Samma sak gällde den där bortplockade Islam-låten i Little Big Planet. Muslimerna får lov att försöka utveckla tåligare skinn, för tål man inte mer än sådär innan man exploderar och kräver bortplockning av spelinnehåll - då är man överkänslig o det grövsta (årets underdrift).

Komiskt är det också att man som muslim tydligen är 100% bekväm med massmorden i Call of Duty: Modern Warfare 2 (som jag bestämt vill minnas att koranen förbjuder), men reagerar på några små, små bokstäven på en liten, liten tavla som det tog två hela år att upptäcka. Mohammed är inte heligare än Jesus (som folk driver med på daglig basis utan att någon bryr sig märkbart) och det är dags för muslimer att lära sig respektera konst som alla andra även om de inte gillar den.

Muslimhat mot Modern Warfare 2

Karikatyrer och tavlor förbjuds härmed!

HQ