Svenska
Blog

Snow White var rätt bra

Skrivet av Petter den 17 oktober 2012 kl 14:34

Snow White and the Huntsman avhandlades igår, på Blu-ray. Mina förväntningar var rätt låga, om sanningen ska fram. Vilket gjorde att jag i slutändan blev ganska imponerad. Visuellt sett en av de läckraste äventyrsfilmerna jag någonsin sett och lika ombytlig som händelserik. Brutal, o-romantisk och mörk. Proppad med dvärgar, yxor och stryk. Hoppig och ibland fjantigt överarbetad och med en genuint usel Charlize Theron i rollen som häxa. Men ändå... rätt bra.

Att viss filmmedia prisat Theron för sin roll som ondskefull trollpacka begriper jag ärligt talat absolut ingenting av. Hon spelade över till den mildra drag att jag satt och skämdes vid flera tillfällen och hon kändes väl ungefär lika genuin i rollen som superskurk som Twilight-bruttan gjorde som odödlig skönhet.

Bäst var Hemsworth med en imponerande välgjord skotsk dialekt. Han var lortig, stark och kroniskt berusad vilket räddade flera scener. All-in-all en klart godkänd film vars audiovisuella kvaliteter på Blu-ray hamnar i den absoluta toppen. Bilden drogs med några (få) svaga scener och lite, lite brus (ibland) medan ljudet var fantastiskt.

Snow White var rätt bra

Theron var skamligt usel i rollen som dödsöverspelade fjanthäxa. I övrigt en rätt bra film.

HQ