Svenska
Blog
Mina åsikter om Assassin's III

Mina åsikter om Assassin's III

Skrivet av Petter den 31 oktober 2012 kl 14:03

Jag verkar tillhöra en minoritet när det gäller Assassin's Creed som spelserie. Jag är nämligen av en få som anser att spelserien började ganska medelmåttigt och först efter tvåan (med Brotherhood) verkligen tog fart. Revelations står sig som spelseriens höjdpunkt och även om del tre är mer påkostat, ambitiöst och omfattande - är det inte ett bättre spel.

Ubisoft lyckas inte knyta ihop säcken riktigt. Tyvärr. Äventyrsmomenten och de härliga små rollspelsbitarna som Revelations förvaltade så snyggt är här utbytta mot ultrafläskigt dunderbombastisk action av den linjära typen. Och när jag inte rycks med i flaggviftandet är det svårt att prisa Ubisoft för deras omprioriteringar. Det känns distanserat ibland, enformigt och som om det inte alls lever upp till sin skyhöga potential. Tillkommer gör ganska ordentliga mängder buggar som fläckar ned upplevelsen och ordentligt sömniga Desmond-partier...

Betyget dras dock upp av ett antal uppdrag vars briljans absolut inte går att förneka. När Assassin's Creed III glimmar till skiner det som en ofantligt extremo-massiv jättediamant och atmosfären är ibland fullständigt fantastisk. Jag är också ruskigt svag för designen som är den bästa hittills i år, utan egentlig konkurrens. Även multiplayerläget är strålande. I slutändan ett bra spel (stabilt), men jag hade faktiskt hoppats på mer.

HQ