Svenska
Blog

The Amazing Spider-Man var...

Skrivet av Petter den 1 november 2012 kl 23:22

... Strålande! Vilken härlig överraskning. Som gammal serienörd njöt jag i fulla drag av hur trogen förlagan Mark Webbs nystart var och Garfield var verkligen perfekt i rollen som Parker/Spidey. Karaktärerna känns mycket mänskligare än i Raimis filmer, storyn är mer effektiv, snyggare berättad, lite mörkare (men ändå lekfull) och skådespeleriet var verkligen superbt, rakt igenom.

Jag gillar fortfarande inte att Spindeln dräkt är gjord av gummi eller hur Lizzy ser ut i ansiktet men bortsett från det var The Amazing Spider-Man en riktigt bra serietidningsrulle som jag njöt av - i stora drag. Den sista akten var lika bombastisk som spännande och varje scen andades serietidning på bästa tänkbara sätt.

Jag tror verkligen att detta är en film som de som samlat på Spider-Man som serie lär uppskatta betydligt, betydligt mer än de som aldrig läst Spindeln. En film för fansen, helt enkelt, och ingen mainstream-thriller likt Nolans Batman-rullar som det i mångt och mycket verkar fungera precis tvärtom med. Seriefansen förblir en gnutta skeptiska medan de som aldrig läst en Batman-blaska i sitt liv älskar dem för allt vad de står för. Jag svamlar, sorry.

Bra film, otroligt bra ljud, fantastiskt bra bild. På Blu-ray, that is. Rekommenderas varmt. Gooonatt!

The Amazing Spider-Man var...

Och betyget blir 8/10

HQ