Svenska
Blog

Kashmir - Led Zeppelin

Skrivet av Petter den 10 november 2012 kl 23:44

Världens genom tiderna bästa band återförenades för en sista konsert. Tillsammans med Bonzos son Jason gjorde de en spelning som beskrivits som magisk. Jag såg den inte, tyvärr. Något jag kommer att gräma mig över i resten av mitt liv. Lyckligtvis släpps den på Blu-ray om en dryg vecka och mitt exemplar är givetvis förhandsbokat sedan länge.

Framträdandet av (underbara) Kashmir ligger på Youtube redan nu (i 1080p) och är något av det bästa jag hört i hela mitt liv. Jag tror ärligt talat inte att Zeppelin någonsin gjort den låten bättre än såhär. Aldrig. Plants röst är 100% intakt. Han sjunger som en gud. Han sjunger som en utomjording. Jag får gåshud över hela kroppen och sitter som förstenad, förlamad. Detta är så äckligt bäst att all annan livemusik bara omedelbart skrikhivas ned i en ravin.

Visst blir vissa av Jasons senare fills lite väl plattfotade och nej, han håller inte sin farsas klass, men det gör o andra sidan ingen. Ingen levande människa kan trumma som Bonzo kunde. Och så! Är det med det... Han kör dock ett av farsans främsta fills vid 3:36. Ett av mina personliga favoriter som jag själv ofta spelar. Och han har ett formidabelt gung Jason, inget snack om det.

Zeppelin - Celebration Day (Kashmir)

Kashmir - Led Zeppelin

Tipscredz: code1

HQ