Svenska
Blog

Mina åsikter om Black Ops 2

Skrivet av Petter den 15 november 2012 kl 14:42

Bortsett från en del mindre buggar var singleplayerdelen ganska polerad. Storyn helt okej och variationen hysteriskt ultra-överdriven. Precis som vanligt. Men samtidigt går det liksom inte att komma ifrån att Black Ops 2 känns gammalt. Eller kanske inte gammalt, men som om man spelat det redan, 100 gånger tidigare. Eller jo, gammalt. Dammigt. Rostigt. Känslan är så ruskigt bekant och upplägget börjar kännas mer än lovligt mossigt. Jag är bara så otroligt trött på militär shooter-subgenren att jag skulle kunna kräkas.

Skjuta saker är roligt, men spawnande fiender utan intelligens och ultralinjära korridorer - har liksom gjort sitt i min värld. Jag skriker efter något nytt nu. Eller; Jag ogillar den inriktning som genren tagit. Personligen är jag betydligt mer intresserad av spel med större frihet (Crysis), coolare upplägg (Prey) eller varför inte smartare struktur (Half-Life 2) än den militärporr som sköljt över oss de senaste åren.

När det kommer till multiplayerdelen är den välgjord, men trots detta inget för mig. Jag hatar perks/streaks-upplägget som nu även smittat av sig på Halo och jag trivs inte i det hysteriska speltempot som Call of Duty stoltserar med. När det kommer till rendodlade dödsmatcher kommer jag alltid att föredra spel med enklare upplägg där uppgraderingstjafs och customiserings-grejs-i-mojs valts bort till favör för en strippad, rättfram och retroskön spelupplevelse där allting endast handlar om rena skillz.

Black Ops var bra. Men det var också det sista Call of Duty-spelet, stöpt i samma trötta grundformel, som jag verkligen kommer att tycka om. Tror jag. För det känns så just nu. Receptet är uttjatat till den mildra drag att det liksom svider i pannloben. Black Ops 2 är verkligen inte dåligt, men det känns sömnigt och "gjort" på ett sätt som få spel faktiskt gör.

Mina åsikter om Black Ops 2

Ett helt okej spel men framtidstemat är medelmåttigt utfört och konceptet känns ruskigt uttjatat by now. Grafikmotorn är dessutom uråldrig vid det här laget.

HQ