Svenska
Blog

Dödsfjantig dilligensdrifting

Skrivet av Petter den 15 november 2012 kl 22:43

Nu har jag sett den, Abraham Lincoln: Vampire Hunter (Blu-ray). Jag hade inte förväntat mig särskilt mycket och fick inte det heller. En formidabelt fjantig film som kändes väldigt mycket som Van Helsing. Ryssen bakom Wanted är en jävel på överdrivna TV-spels-actionscener men inget vidare på... allt det där andra som behövs för att göra en film bra. Bländande smidig koreografi och urläckert kostymarbete räddar inte denna film från betyget underkänt.

Kvalificerad skit, skulle jag nog vilja kalla Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Filmen hoppar mellan serietidningsdoftande, klisché-artad matinéaction (utan hjärna fast med våghalsig dilligensdrifting och CG-hästfest) och högtravande historiskt drama. Men ingenting fungerar som det ska. Faktum är att den lika gärna hade kunnat heta Van Helsing: Civil War Slayer.

Bilden (Blu-ray) var inget vidare heller. Blek detaljrikedom och onödigt överdrivna filter för färgtoner och skärpa resulterade i en av de svagare BD-releaserna under det senaste året, rent visuellt. Ljudet var grymt, dock, men räddar knappast denna sugiga sörja...

Dödsfjantig dilligensdrifting

"Tjena alla monsterdiggare. Nu tar jag mina Partille-brillor och drar till skogs!"

HQ