Svenska
Blog

Xbox 720 heter bara Xbox

Skrivet av Petter den 18 november 2012 kl 13:05

Tydligen, om man ska tro envisa rykten, ska allt om Microsofts nästa spelkonsol avslöjas innan årets slut. Extremt spännande, såklart. Det börjar verkligen bli dags. Jag är ärligt talat så less på den nuvarande konsolgenerationen att jag ibland drabbas av svåra andningsproblem. Detta är vad som ryktas ska avslöjas nästa månad:

Xbox 720 ska bara heta Xbox
Inget Durango, inget Xbox 3, inget Xbox 720. Inget sådant trams. Bara Xbox... igen. Ett bra namn såklart. Det behöver faktiskt inte så mycket mer.

Blu-ray inside
Givetvis ska Microsofts nästa maskin husera en BD-spelare. Något annat vore faktiskt helt otänkbart, trots att Sony till stor del äger formatet.

Mastigt stöd för 3D-ljud
Dolby Atmos är först ut bland ljudformaten som kallas tredimensionella. Problemet med Atmos är dock att man behöver ett försteg för 900 000 kronor samt 120 stycken högtalare. I nya Xbox ska det finnas stöd för ett nytt ljudformat. Spännande...

Kraftfull Quad Core
En processor med fyra kärnor snackas det om. På det stora hela ryktas det om att nya Xbox ska vara upp till 60 gånger så kraftfull som Xbox 360. Det låter lite väl mycket, men samtidigt är dagens konsoler lastgamla och superslöa med dagens mått mätt.

8 GB RAM
8 GB arbetsminne låter vettigt. Om Xbox ska vara uppbyggd på samma sätt som Xbox 360 är krävs det såklart en ordentlig klump med arbetsminne. För utvecklarnas skull hoppas jag såklart att arkitekturen (som liknar en traditionell PC om man kikar på förhållandet mellan processor, arbetsminne, grafikkort och hårddisk) förblir ungefär densamma.

Kinect 2.0 medföljer
NY Kinect-kamera kommer att följa med konsolen, enligt envisa rykten. Ingen direkt chock för oss som hängt med de senaste åren. Kinect är en monumental dundersuccé och i grunden en riktigt imponerande 3D-kamera (det är bara spelen som inte nyttjar den fullt ut, eller på rätt sätt).

En helt ny handkontroll
Trots att Controller-S beskrivs som perfekt av mången hardcore-gamer har Microsoft enligt rykten gjort om dosan, helt. Tydligen är den mindre och mer ergonomisk.

Forza Motorsport 5 på releasedagen
Turn 10 har sin hett efterlängtade (men ännu inte utannonserade) femma redo för lansering till sommaren. Jag förblir ytterst skeptisk till ryktet om att nya Xbox ska släppas i juli 2013. men hoppas går ju...

Xbox 720 heter bara Xbox

Köper du Nya Xbox på premiärdagen?

HQ