Svenska
Blog

The Dark Knight Rises på BD

Skrivet av Petter den 28 november 2012 kl 23:10

Nu har jag sett om den, på Blu-ray. Aningen (aningen) ojämn bild på grund av de olika filmformaten (igen, tyvärr) men sinnessjukt bra ljud. Otroligt bra ljudkvalitet. Filmen var lika gastkramande som på bio (fast med bättre bild hemmavid). Spännande, bombastisk, stilfullt berättad, cool, snygg. Visst tycker jag fortfarande att Catwoman är överflödig och att Tate-twisten är värdelös, men överlag en mycket stabil superhjältefilm, såklart. Bane är verkligen briljant.

Samtidigt känns det skönt att Nolans Batman-era är över nu. Jag gillar verkligen både Dark Knight och Dark Knight Rises men har i grunden varit sådär motvilligt förtjust med tanke på hur urskiljningslöst Nolan dissekerat ett tiotal av de bästa serievolymerna featuring min favoritfladdermus. Jag har även många gånger ställt mig tveksam till om det verkligen var så himla hett att till fullo förankra seriefiguren i en verklig värld och byta ut gotisk arkitektur i en överdriven låtsasvärld - mot ett verklighetens Chicago.

För mainstreampubliken var detta givetvis ett genidrag (annars skulle Dark Knight aldrig ha förändrat hela filmklimatet över en helg) men för oss inbitna serienördar kan jag tycka att det känns en gnutta... respektlöst under vissa stunder. Jag kommer heller inte att sörja Bale som Batman. Han är grym som Wayne men har irriterat mig sedan dag ett med sin bajsnödiga Batvoice.

The Dark Knight Rises på BD

Tack o hej Bat-Bale! Det var kul så länge det varade.

HQ