Svenska
Blog

Expendables 2 var fruktansvärd

Skrivet av Petter den 3 december 2012 kl 23:26

Den första filmen var kass - men relativt underhållande ändå. Pucko/macho-skoj, på fler sätt än ett. Fullgod dumrulle, med andra ord. The Expendables 2 avverkades ikväll, på Blu-ray, och lämnade dessvärre en frän eftersmak av nyklämda exkrementer. The Expendables var inte "coolt" kass. Den var fruktansvärd.

Årets sämsta Blu-ray? You bet!

Det som bjöds var en enda stor sörja av den sämsta dialog som skrivits för en normalstor Hollywood-produktion genom alla tider och skådespeleriet var så fruktansvärt att vi alla skämdes. När Jean Claude Van-Dammes korta inhopp som kallblodig mördarskurk är det aaaabsolut bästa på hela filmen (med gigantisk marginal), då vet man att man bevittnar något uselt.

Att halva filmen var någon slags uppvisning av Dressmans senaste Gubbfrän®-kollektion (med Randy Couture i finkardad lammullsväst + tillhörande Jibb-kepsluva, bland annat) gjorde inte det hela mindre pinsamt direkt. Chuck Norris och Arnold försökte lätta upp Stallones kroniska sura uppsyn hjälpte inte. Tvärtom. Det gjorde tyvärr bara filmen ännu mer... pinsam.

På Blu-ray var The Expendables 2 dessutom ytterst medioker. Ojämn ljudmix utan tryck, slarviga panoreringar och vad som stundtals lät som trasig utfyllnad i surroundkanalerna. Även bilden var i klenaste laget. För hårt färgtintad med ganska ordentliga mängder med brus.

Med kass dialog, uselt skådespeleri, klen produktionsdesign, horribla specialeffekter, urlöjligt kostymarbete och fjantiga karaktärer är det svårt att tycka om Expendables 2. Jag gillar lättittade actionpärlor och uppskattar initiativet att återföda den gamla korkade 80-talsfilmen. Men då måste det göras betydligt, betydligt bättre än såhär.

Expendables 2 var fruktansvärd

Den här filmen sponsrades av Kappahl.

HQ