Svenska
Blog

Alex vann över Shogun

Skrivet av Petter den 9 december 2012 kl 23:37

Men det verkar inte bli någon titelfight härnäst för vår främste svensk i UFC. Inte än i alla fall. Vilket jag förstår (även om det såklart känns tråkigt). Jag förstår hur UFC resonerar. Alex är fantastiskt bra (det vet vi alla vid det här laget) men han har ingen som helst stjärnstatus och den matchen skulle bli relativt svårsåld.

Jag tycker även att det definitivt är Hendos tur mot Jonas efter Chael förlorat mot honom. Om Alex skulle kliva förbi Dan i det risiga kösystem som UFC har - Skulle jag inte klandra Dan om han lämnade organisationen i ren protest.

Oavsett vilken motståndare som blir Alex nya utmaning så har herr Gustafsson återigen bevisat att han tillhör topp-5 i 205 pounds-klassen inom UFC. En briljant fighter vars fotarbete och boxningskombinationer endast kan matchas av möjligen en handfull fighters inom hela organisationen.

UFC on Fox 5 var bra. Rakt igenom. Flera riktigt underhållande matcher bjöds det på. Edwards knock var klockren liksom Brownes kross av Swick och fighten mellan Cruickshank och Martinez. Jag gillade även Bensons insats mot Diaz och hur överlägsen Rory var mot BJ.

Alex vann över Shogun

BJ Penn i 170 pounds-klassen är ett misstag från första stund. Den karln skulle aldrig ha lämnat lättviktsklassen.

HQ