Svenska
Blog
Tittade till Godzilla™

Tittade till Godzilla™

Skrivet av Petter den 10 december 2012 kl 17:13

Jag åkte bort till garaget där en vänlig herre vid namn Fredrik vinterförvarar min Nissan GT-R. Jag hade med mig ett nytt överdrag samt en batteriladdare som ska få sitta på några dagar. Man får nämligen inte ens riskera att batteriet dör under vinteravställning eftersom Riskokaren då tänker alla möjliga felkoder som endast går att slå av nere hos Nissan i Göteborg (extremt störigt). Därför gör jag som jag gör (om nu någon undrar, vilket jag inte tror att någon gör).

Det som slog mig när jag tittade till Den Vita Grisen®, startade den och rullade lite fram och tillbaka i garaget för att förhindra att gatslicksen förstörs av att stå stilla på samma plats så pass länge som den gör, är hur annorlunda man sitter i den bilen jämfört med min vinterbil.

Jag kör ju en gammal A8:a på vintern där man sitter upprätt med god sikt. I GT-R:n ligger man ned, mer eller mindre, och det har gått snabbt att vänja sig vid vinter-Audins mer förståndiga förarposition. Vi skrattade gott när jag kröp ned i den trångbodda förarstolen i GT-R:n och skrek till min kompis David att "ingen människa kan köra bil och sitta såhär!!". Efter ett par timmar till våren kommer jag dock (givetvis) ha vant mig helt igen vid den liggande förarställningen.

Och nu! Har jag raljerat klart.

HQ