Svenska
Blog
Förstärk ditt spelljud (2)

Förstärk ditt spelljud (2)

Skrivet av Petter den 13 december 2012 kl 12:42

Del 1 lades upp igår. Här kommer del 2. Om högtalarpaket. Jag vill påpeka även denna gång att jag absolut inte är någon självutnämnd ljudexpert och jag har inte mätt upp grejorna jag rekommenderar. Detta är prylar som jag i egenskap av livslång ljudonanist testat och gillat, helt enkelt. Hoppas det hjälper alla er som skrivit till brevlådan det senaste året och bett om tips på bra högtalarpaket.

Klipsch HD Theater System 500 (3500 kr)
Sorgligt nog finns det ganska dåligt med butiker som kränger Klipsch i Sverige. Trots att det är genuint fantastiska högtalare, oavsett prisklass. HD Theater 500-paketet går att hitta men det krävs att man letar. Hur som helst är det ett billigt paket byggt i plast med tight baslåda och bra satelliter. För 3500 kronor är det enligt mig svårt att hitta något som är bättre. Ljudkaraktären är enligt Klipsch goda vana trogen åt det lite varmare/rundare hållet.

Whaferdale DX-1HCP (4500 kr)
Whaferdale har varit väldigt ojämna, i alla fall de tiotalet olika högtalare som jag lyssnat på från dem under de senaste tio åren. Vissa av deras golvare har varit fantastiska medan mindre stativhögtalare gjort mig gruvligt besviken. Ljudet i DX-1HCP-paketet är lyckligtvis både kraftfullt och dynamiskt med en förvånansvärt tight sub. Massor av ljud för pengarna med andra ord.

KEF KHT 2005.3 Blk (7500 kr)
KHT-högtalarna är fula. Jag gillar inte designen alls. Men de låter bra, speciellt med tanke på det låga priset. Snabb och bra djupbas som imponerar under såväl film som musik. Ljudkaraktären är klar och luftig med ren diskant.

Q Acoustics 2000I 5.1 (9000 kr)
De snyggaste satellithögtalarna jag vet är Q Acoustics 2000I 5.1-paket. De är sådär retroflirtigt minimalistiska att man bara vill slicka på dem. Låter bra gör de också. Ljudet är stort och detaljerat, varmt och självsäkert. Ett klockrent köp om din budget ligger runt 10 000 kronor.

Klipsch RB-81 II Home Theater System (18 000 kr)
Nu börjar vi snacka. Gamereactors testrum är utrustat med RF-52 II Home Theater System inklusive dubbla 82-basar och vi är supernöjda med vårt val, på daglig basis. RB-81 är en billigare uppsättning högtalare men fortfarande fantastiskt bra. Varmt, kraftfullt och dynamiskt ljud som passar precis lika bra till spel som till film och konserter.

M&K 750 THX MKII (36 000 kr)
För musiklyssning passar sig inte M&K:s högtalare. De passar inte mig. Ljudet är för hårt, för styrt, för metalliskt. För film och spel däremot är detta en sagolikt bra uppsättning högtalare som spelar skiten ur i princip vilka stora golvare som helst för samma pengar. Det krävs dock att man har massor med strömstyrka att driva dem med, helst ett ordentligt slutsteg.

HQ