Svenska
Blog

12 12 12

Skrivet av Petter den 13 december 2012 kl 15:23

Jag är trött idag. Stannade uppe halva natten för att kika på den direktsända superkonserten 12 12 12: The Concert For Sandy Relief i New York (Madison Square Garden). Jag somnade en bit in men lyckades snappa upp några grejor som jag nu tänkte spalta upp.

Springsteen sjunger som en misshandlad sällskapshund
Jag har inget emot The Boss. Han är cool. Hans musik är helt okej. Men under gårdagsnattens konsert märktes det tydligt att hans kapacitet som sångare inte är något att hurra över. Alla de som framträdde sjöng sönder Springsteen som mest lät som en halvtyst, rosslig tant med fraseringsproblem.

Bon Jovi är rysligt präktig
Jon Bon Jovi verkar ta sig själv på alldeles för stort allvar. Han blir präktig redan innan han hunnit slutföra sin första mening om orkar-krisen i New York och hans klädsel (svintight polotröja) var inte bara smaklös utan även märkligt erotisk.

Clapton är chef
Jag har aldrig lyssnat på Clapton. Kommer förmodligen aldrig att börja lyssna på Clapton. Men under nattens konsert var hans bäst, med gigantisk marginal. Med sin lilla gubbtrio rockade han stenhårt och visade såklart prov på helt otrolig musikalitet.

Steve Jordan är makalös...
Trumslagaren Steve Jordan hör till en av de bästa genom alla tider när det kommer till pocket-groove. Inatt var hans enastående bakom sina Yamaha-trummor. Näsan inga fills och inget trams. Bara bastant groove när det är som allra, allra bäst.

Chris Martins röst är hypnotisk
Coldplay-frontmannens röst är hypnotisk. Det finns nåt sårbart, skört men ändå kraftfullt i hans stämma som jag älskar. Han har dessutom en gudabenånad utstrålning på scenen, trots att han sällan verkar trivas riktigt bra där uppe.

12 12 12

Såg du den? Vad tyckte du?

HQ