Svenska
Blog
Jag gillar inte tramsig mat

Jag gillar inte tramsig mat

Skrivet av Petter den 16 december 2012 kl 20:19

Jag gillar inte tramsig mat. Fisförnämt käk, du vet. Mat ska vara rejäl, ordentliga råvaror, grundläggande enkla smaker. Snofsig fine dining och avant garde-mat har aldrig varit något för mig. Det är såklart också därför som jag föredrar det italienska och amerikanska köket om jag får välja. Riktig mat. Rejäla smaker, inga fjantiga uppläggningar med ett litet miniknippe käk i mitten av en gigantisk tallrik och sen små droppar av sås i en konstnärlig cirkel runt själva maten.

Mat är inte konst. Inte för mig. Jag vill pressa ned födan i halsen och jag vill att tallriken ska vara fylld med det jag ska äta. Maten i sig måste såklart se god ut men helst vill jag att hela tallriksytan ska täckas av maträtten som sådan. Inget trams, bara bra mat i massor. Även om jag inte orkar få i mig allt.

Nere hos Frugan har jag förälskat mig i den italienska restaurangen Il Forno Da Gino på Fridhemsplan. Enkel mat, enkel meny, enkla uppläggningar, vettiga priser, bastanta smaker, grymma råvaror i en trevlig miljö. Deras oxfilépasta är toppen, till exempel. Ingen trams. Precis som det ska vara.

HQ