Svenska
Blog
Årets 5 bästa Blu-rays

Årets 5 bästa Blu-rays

Skrivet av Petter den 20 december 2012 kl 13:45

Dags för årets bästa Blu-rays. Mina personliga favoriter. Det handlar om de filmer som varit bäst på Blu-ray. Alltså väger jag givetvis in ljud och bild i mitt slutomdöme. En riktigt bra Blu-ray är såklart en underhållande film, som levereras med strålande audiovisuella kvaliteter. Heeere goes nathing:

iHegevall Blogg Awards 2012 - Årets [5] bästa Blu-rays

(5) The Amazing Spider-Man | Sony
Filmen var lekfull, avslappnat skön, spännande och trogen serieförlagan. På Blu-ray var The Amazing Spider-Man en av årets absolut bästa tack vare grym bildkvalitet och helt hysteriskt bra ljud. Att specialeffekterna regerade brutalhårt gjorde knappast saken sämre.

(4) Indiana Jones - The Complete Adventures | Paramount
Okej visst, den fjärde filmen är något av det sämsta som gjorts. Jag vet. Men de gamla filmerna är fortfarande ursköna (speciellt trean) och på Blu-ray briljerar de tack vare härligt re-mastrad toppkvalitet, murriga 80-talsfärger och en Harrison Ford i absolut toppform. Framförallt är det ljudet som imponerar i denna härliga box.

(3) This Must Be the Place | Fox
Årets bästa film, för min del, är Paolo Sorrentinos fantastiska road movie. Det säger kanske mer än 2012 som filmår än om min knepiga filmsmak men The Must Be the Place var verkligen strålande, rakt igenom. På Blu-ray var bildkvaliteten detaljrik och färgmässigt underbar med ett kristallklart ljudspår innehållande ett välmixat, underbart bra soundtrack.

(2) The Dark Knight Rises | Warner
Någon skrev att Nolans tredje Batman-film var den bästa film de sett innehållande så många problem som den faktiskt gör, och jag är beredd att hålla med. Jag njöt i stora drag av den bombastiska, episka finalen och av Banes aristokratiska mummel. Men filmen är problemtyngd och når inte samma höga höjder som föregångaren. På Blu-ray var dock The Dark Knight Rises ett riktigt svulstigt kraftpaket proppat med briljans. Underbara 72 mm-scener och läskigt bra ljudspår gjorde detta till en högupplöst nöjespark proppad av dundertuff dynamik.

(1) The Avengers | Disney
Joss Whedon gick en helt annan väg än Nolan. Han skippade surmulen realism och drog istället på för fullt med kulört spandex, serietidningsdialog och 0% verklighetsförankrad story i vad som jag anser vara en av årets bästa filmer och 2012 års tveklöst mäktigaste Blu-ray. Grymt underhållande film, sinnessjukt bra bild och fantastiskt ljud.

HQ