Svenska
Blog

Årets 5 bästa filmer

Skrivet av Petter den 21 december 2012 kl 14:11

Filmåret 2012 kommer för min egen del gå till historien som ett rysligt svagt sådant. Väldigt få filmer tilltalade mig och listan nedan är bortsett från ett par placeringar ingenting jag känner mig direkt lyrisk över. Men ja, nu kör vi.

iHegevall Blogg Awards 2012 - Årets [5] bästa filmer

(5) The Dark Knight Rises | Warner
Tom Hardy gjorde Bane bättre än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig och The Dark Knight Rises var en episk final på en imponerande trilogi. Nolan gjorde en del missar dock och med en seg mellanakt och ett stundtals lite väl hoppigt berättande nådde den tredje filmen aldrig upp till samma nivå som föregångaren. Men bra var den. Riktigt bra.

(4) Looper | Tristar
Ingen ny Matrix direkt, men fortfarande fiffigt skriven, smart strukturerad och välspelat spännande. Looper var årets fräckaste science fiction-rulle.

(3) The Avengers | Disney
Jag var skeptisk på förhand. Mycket skeptisk. men nörd-kungen Whedon bevisade att han hör hemma bland Hollywoods absoluta elit med denna spandex-kulörta dunderrulle. The Avengers var ett kärleksbrev till oss serienördar, och det tackar jag för.

(2) Indie Game: The Movie | Digital
Jag blev rörd till tårar under en viss scen ur denna fantastiska dokumentärfilm. Känslomässigt stark, uppriktig, intressant och bara allmänt upplyftande - Indie Game: The Movie var ett stycke dokumentärfilmshistoria.

(1) This Must Be the Place | Fox
En ömsint, försiktig och rolig road movie om att finna sig själv, var enligt mig årets absolut bästa film. This Must Be the Place berörde mig på ett djupare plan än alla andra rullar jag såg i år och när eftertexterna väl rullade förbi satt jag där med ett motbjudande jätteflin över hela anletet. Det här är en fantastisk scen...

Årets 5 bästa filmer

Årets 5 bästa Blu-rays / Årets 5 bästa skivor

HQ