Svenska
Blog

Vad är du rädd för?

Skrivet av Petter den 21 december 2012 kl 16:47

Jag skrattade hejdlöst, vilket fjällan inte uppskattade. Hon hade nämligen precis berättat om sina värsta fobier för mig. En bekännelse. Det var okänsligt att slutbossgarva med maximalt vidgade näsborrar. Men jag kunde (och kan) inte rå för det.

Orsaken var följande: Sofias värsta fobier stavas skelett och trä som inte slipats/hyvlats. Ruffiga plankor och dödskallar får henne att skrikspringa i vild panik.

Jag var tvungen att testa om det stämde och har nu utsatt henne för både skelett-syner och en middag serverad på o-slipat björkträ. Båda resulterade i högljudda skräckfilmsvrål och ett ansiktsuttryck som förmedlade förtvivlan, irritation och ren rädsla. Märkliga saker att vara rädd för, men samtidigt känner jag en person som har dvärgfobi. På riktigt.

Jag är rädd för höjder. Så in i bomben skraj. Svindel, rent utsagt. Jag har bland annat svimmat i det där gamla Gaudi-tornet i Barcelona. Ramlade ihop som en säck färskpotatis och vaknade upp med en gigantisk superbula mitt i pannan. Jag är även rädd för stora hundar samt monsterfisk.

Vad är dina fobier? Vad är du rädd för?

Vad är du rädd för?

Fjällan gillade aldrig He-Man.

HQ