Svenska
Blog
Årets 5 största filmbesvikelser

Årets 5 största filmbesvikelser

Skrivet av Petter den 24 december 2012 kl 09:46

(5) Total Recall | Columbia
Visst, Len Wisemans filmer ska man såklart inte förvänta sig särskilt mycket av på förhand, men jag trodde ändå att han skulle lyckas bättre här. Grundstoryn är brutalt bra och det gamla Arnold-originalet en kultklassisk favorit. Trots detta (och trots urläckra skådespelerskor, hög budget och läcker produktionsdesign) lyckades Wiseman i princip endast tråka ut med 2012 års Total Recall.

(4) The Hunger Gamers | Lionsgate
Hypen var enorm. Och även fast jag på förhand inte kunde bry mig mindre om en filmatiserad fjortiz-bok om förbjuden kärlek och märkliga peruker, så var jag förväntansfull inför BD-releasen. Hårdhänta ungdomar som mördade varandra i ett skogsbryn för andras nöjes skull har fungerat förut (Battle Royale) men blev till ett enda långt maraton av maximal tristess i Hunger Games. Så mycket potential slarvades bort i en av årets mest menlösa filmer.

(3) The Cabin in the Woods | Columbia
Den skulle revolutionera hela skräckgenren och beskrivs som wicked smart. Jag skrattade hejdlöst åt den manliga sjöjungfrun men fnös mest åt resten. Inte särskilt fiffig, inte särskilt underhållande. Tyvärr...

(2) Brave | Disney Pixar
Det var väl bara en tidsfråga innan Pixar skulle börja kännas blaskigt utspädda och sådär Disney-perfekt tillrättalagda som många av studions direkt-till-DVD-releaser faktiskt gör. Och det var ju tyvärr exakt så som Brave kändes. Ett av årets mest motvilliga axelryckningar (för min del).

(1) Moonrise Kingdom | Focus
Jag älskar Wes. The Royal Tenenbaums och Fantastic Mr.Fox är bland det bästa jag vet. Med det sagt var det svårt att inte sövas till sömns av hans senaste rulle. Moonrise Kingdom kändes nämligen som en tröttsam återupprepning. Bristen på idéer var stor och den där superspeciella berättarstilen som alla Wes filmer innehåller börjar verkligen kännas "gjord" nu.

HQ