Svenska
Blog
Årets 5 bästa TV-serier

Årets 5 bästa TV-serier

Skrivet av Petter den 25 december 2012 kl 12:10

(5) The Walking Dead | Season 3
Efter en lugn och stillsam säsong två drog den tredje omgången av Frank Darabonts mustiga zombieapokalyps igång med dunder och brak. Bättre skådespeleri och betydligt högre spänningsfaktor gjorde The Walking Dead Season 3 till årets femte bästa TV-serie.

(4) Falling Skies | Season 2
Den första säsongen påminde ibland kanske lite väl mycket om halvtramsig vardagsrumsteater. Men i den betydligt mer påkostade fortsättningen hade samtliga av bitarna trillat på plats. Den coola premissen gjordes rättvisa av cool design, härliga karaktärer och trevligt skådespeleri. Jag längtar något kopiöst efter fortsättningen.

(3) Breaking Bad | Season 5
Han har gått från mesig högstadielärare till brutalhård knarklord. Det är ingen vanlig förändring han genomgått, Walt. I säsong 5 briljerade samtliga skådespelare och storyn liksom regiarbetet var fantastiskt. Det ska bli helt sinnessjukt spännande att se hur allting slutar.

(2) Mad Men | Season 5
Lite mer... lättuggat än fjolårets mörka och ganska tunga säsong. Draper mådde bättre och starkspriten flödade, såklart. Intressant, mångfacetterat, smart skrivet och innehållande underbart skådespeleri. Mad Men fortsätter att vara en av världens bästa dramaserier.

(1) Boardwalk Empire | Season 3
Det absolut bästa jag sett i TV-serieväg tillsammans med Deadwood (1) och den fjärde säsongen av Mad Men. Boardwalk Empire fullkomligen exploderade i höstens säsong och bjöd på Hollywood-doftande, svindyrt drama varje söndag. Finalen var så olidligt spännande att jag satt skrikande framför TV:n med kritvita knogar och svettpölar på överläppen.

HQ