Svenska
Blog

Spräng alla rökare (utom en)

Skrivet av Petter den 28 december 2012 kl 18:18

Är det något som känns omodernt så är det rökning. Det finns något gammalt, mossigt och allmänt genomäckligt över det, såklart. Som en usel chartersemester till Mallorca 1981, välfylld av kräksjuka, grisfest och hotellrum som mest påminner om källarutrymmen.

Jag hatar verkligen cigarettrök. Innerligt. Jag vill samla alla rökare på ett och samma ställe och napalmbomba hela högen. Alla utom en. Min mor röker (upp till nio paket om dagen) och hon måste såklart klara sig helskinnad från denna explosiva och ytterst skoningslösa önskedröm. Min mor är både snäll, rolig och bakar fördjävla goda mandelkubbar. Hon bör därmed under inga som helst omständigheter sprängas. Men resten... ned i gropen med er. Napalm-planen är på ingång.

Jag var nyss ute på Östersunds gator för att kompletteringshandla ett par T-shirts inför den stundande solsemestern. Och det slår verkligen aldrig fel. Framför mig går det antingen en tant eller en spenslig ungtupp med upprullad sjömansmysse på sniskan (vilket för övrigt borde förbjudas, också) och röker. Precis som om att det inte spelar någon roll att samma gata befolkas av 100 andra som tvingas suga i sig snusket. Hänsynen bland rökare är mest troligt sämst - någonsin.

Det finns såklart folk som nästan spyr av lukten. Jag är en av dem. En av dem som faktiskt anser att till och med avföring eller lastgammal gubbsvett doftar mindre vidrigt än just cigarettrök. Så illa är det. Och det är väl god tid nu, inför 2013, att förbjuda skiten en gång för alla. Eller instifta en grop... Där alla snuskrökare kan samlas, sitta och boffa cancerpinne och lukta apa.

Spräng alla rökare (utom en)

Napalm incoming!

HQ