Svenska
Blog

Jag gillade Savages

Skrivet av Petter den 1 januari 2013 kl 15:30

Jag hade läst en hel del negativt om Oliver Stones senaste rulle. Den kallas allt från medioker till direkt usel i biorecensionerna och mina favoritsiter var inte direkt nådig i sin kritik i recensionerna av BD-utgåvan. Låga förväntningar med andra ord. Oliver Stone har ju faktiskt inte varit riktigt bra på många, långa år.

Savages var ingen toppenrulle, heller. Men jag gillade den. Ytligt berättande, pannkaksplatta, o-nyanserade karaktärer, bristfälligt skådespeleri från framförallt killen från Kick-Ass samt strulig slutscen - Hörde till minuspunkterna. Men precis som i fallet The Dark Knight Rises kan en hel hop missar och svagheter ibland bli till något direkt positivt. Vilket i alla högsta grad gäller för Savages, i mitt fall.

Jag trivdes med den lättsamma ytligheten som filmen erbjöd. Njöt av det übertjusiga fotot och investerade istället ingenting i filmen annat än ren och skör slötittning. Benicio Del Toro var övertygande otäck som skurk och jag älskade scenerna när Navy Seal-veteranerna låg i höggräset och knäppte knarklangarna med AG-90.

Jag gillade Savages

Vad tycke du om Savages?

HQ