Svenska
Blog

Fjolårets fetaste filmfloppar

Skrivet av Petter den 3 januari 2013 kl 10:24

Här är fjolårets fem fetaste filmfloppar, ekonomiskt sett. En intressant lista, anser jag.

(1) John Carter
Disneys genomsunkiga dunderflopp gick med hela 1.4 miljarder kronor i förlust. Det blir ingen uppföljare (som det först var tänkt) i alla fall. Den saken är stensäker.

(2) Cloud Atlas
Matrix-syskonens tramsiga sci fi-epos var årets näst största bioflopp och gick med 1.2 miljarder kronor i förlust. Efter den första Matrix-filmen har Wahkowski-bröderna i princip endast gjort skräp.

(3) Battleship
Peter Bergs ytterst medelmåttiga Transformers-kopia backade med hiskeliga 700 miljoner kronor.

(4) Rock of Ages
Tom Cruise som rockstar var det tydligen inte särskilt många som ville se. Filmjäveln gick med stor förlust. 665 miljoner kronor, för att vara exakt.

(5) Dark Shadows
Alice i Underlandet var förra årets största kassakossa. Den Tim Burton-rullen drog in mängder och åter mängder av miljoner till ett redan stenrikt Disney. Årets Burton-film gick det sämre för. Mycket sämre. Dark Shadows gick med 422 miljoner kronor i förlust.

Andra filmer som gjorde riktigt dåligt ifrån sig under 2012 var Dredd (3D), That's My Boy, Total Recall och Grannpatrullen. Vilket enligt mig visar på någon slags rättvisa då samtliga filmer på denna lista osade fränt av koncentrerad medelmåttighet (at best).

Fjolårets fetaste filmfloppar

Is that you... Jaahn Caaawthaa!?

HQ