Svenska
Blog

En bisarr historia

Skrivet av Petter den 31 januari 2013 kl 14:56

Detta är en bisarr historia. En rolig liten spelanekdot som inträffade för några månader sedan. Inte bisarr som i "min hund åt upp min bäbis" eller "jag såg ett flygande tefat (inte ett dugg) men fortfarande bisarr. Here goes nathink:

När jag började dejta Sofia, den blivande frun, inledde hennes kompis (Sörta) en kampanj för att via sin väns nya pojkvän skaka lös ett antal gratisspel. "Jag har via Facebook fått veta att din nya kille är chef över spelpublikation. Be honom omedelbart skicka årets version av Fifa till mig" löd textmeddelandet som frugan läste upp. Roligt skrivet. Skämtsamt skrivet, såklart.

Så jag började fundera på vad jag skulle kunna skicka istället för Fifa 13, som denne Sörta absolut inte skulle vilja ha. Något drygt. Något som bara låg och skräpade på redaktionen. Jag funderade en dryg vecka innan jag grävde fram ett exemplar av Euro Truck Simulator 2 (PC) som låg undanstoppat på en av våra stökiga hyllor.

Jag skrev "Hade inget Fifa tyvärr, hoppas detta duger lika bra" på en klisterlapp och skickade iväg skiten till frugans kompis. Jag var helt säker på att reaktionen skulle bli ett akut gapskratt och att lastbilssimulatorn skulle åka ned i papperskorgen i ilfart. Men... Vi hörde inget från Sörta på en dryg månad. Inget skämtsamt svar, ingen reaktion, ingenting.

Euro Truck Simulator 2-skämtet föll i glömska. Tills en helt vanlig tisdag då ett SMS trillade in med texten: "Tack för spelet, älskade ettan, har lirat massor". Frugans kompis skämtade, såklart, utgick jag ifrån. Han var djupt ironisk, så mitt svar löd: "Kul att du gillade, har du testat korv & mos-patchen då?". Svaret jag fick såg ut såhär: "Någon sådan patch känner jag inte till, men jag äter ofta korv och mos vid datorn, medan jag spelar. Just nu försöker jag skrapa ihop pengar till en licens för att få köra brandfarligt material. Pendlar till Bologna i någon gammal fruktkärra".

Chocken var... Total. Frugans kompis var inte dryg. Han var inte ironisk. Han hade önskat sig ett Fifa, fått ett exemplar av Euro Truck Simulator 2 och älskade det. Jag bad honom skicka bild på sin gaming-rigg, vilket han gjorde. Lastbilscockpit på storskärm, full rulle i vad jag trodde skulle bli ett stående skämt. Den dummaste presenten jag kunde tänka mig, blev en uppskattad gåva och jag skrattar fortfarande när jag tänker på det.

En bisarr historia

Ibland prickar man rätt...

HQ