Svenska
Blog

Min åsikt om Dead Space 3

Skrivet av Petter den 6 februari 2013 kl 07:58

Jag har, mitt i deadline-stressen, hunnit med att spela en del Dead Space 3 (jag ska recensera det för Expressens räkning). Här kommer mina samlade åsikter i snabbläst punktform.

[+] Underbar atmosfär
Jag fullkomligen älskar atmosfären i Dead Space 3 då den andas 80-talsskräck. Inte lika läbbigt som föregångarna, men fortfarande härligt stämningsfullt.

[+] Strålande vapensystem
Att man nu kan skräddarsy sin egen vapenarsenal tillför djup till Dead Space. Jag gillar.

[+] Fantastisk grafik
Designen är på topp bortsett från vissa rätt klena mellansekvenser, och rent tekniskt är Dead Space 3 tveklöst ett av de snyggaste PS3/Xbox 360-spelen som släppts.

[+] Mustig co-op
Det funkar toppenbra att smiska Necromorphs tillsammans med Isaacs nya bäztiz John Carver (trots hans bedrövligt fantasilösa namn).

[+] Briljant ljud
Ljudbilden i Dead Space 3 är briljant. Allt från miljöljud till musik och ljudeffekter håller rysligt hög klass. Bland det bästa jag hört till dagens konsoler.

[-] Larvig story, klumpigt berättande
Storyn och berättandet i Dead Space 3 är tveklöst sämst i serien. Vissa av mellansekvenserna är direkt skrattretande usla.

[-] Bökig backtracking
Jag hatar att backtracka. I Dead Space 3 gör man det snudd på hela tiden. Det borde utvecklarna helt ha skippat.

[-] Inte särskilt läskigt längre
Actionbitarna har blivit betydligt bättre än vad de var i det första spelet, tyvärr har skräcken tvingats stryka på foten för att eldstriderna skulle kunna breda ut sig. Något som jag, trots att jag är extremt lättskrämd och fjompig, ser som ett minus.

Min åsikt om Dead Space 3

Det får helt enkelt lov att bli en svag sjua.

HQ